Aleksandar Kolarov
Aleksandar Kolarov

Kolarov bira ulogu štopera i dužu karijeru pre nego transfer u Fener

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.07.19. | 11:57

Kako pišu Italijani, možda će Turci ipak ostati kratkih rukava

Turski mediji već danima na sva zvona objavljuju da je samo pitanje trenutka kada će Aleksandar Kolarov zadužiti opremu Fenerbahčea. Italijanski potvrđuju: sve je suštinski dogovoreno i nema prepreka da se posao realizuje. Samo što postoji tu jedna caka. Kapiten Srbije još nije prelomio jer čeka razgovor sa novim trenerom Paulom Fonsekom i odgovor ne na pitanje gde će da igra sledeće sezone, već na kojoj poziciji će da igra?

Naime, nije nikakva tajna da je Kolarov, koji u novembru puni 34 godine, želi da promeni poziciju i sa levog beka se prešalta na štopera čime bi produžio karijeru jer je ipak lakše u centru gde se manje trči i manje troši. Uostalom, na mestu štopera ga je u poslednjoj sezoni u Mančester Sitiju probao i Pep Gvardiola – jednom čak i Slavoljub Muslin u meču sa Gruzijom u Tbilisiju – i nije to izgledalo toliko loše u Premijer ligi, mada je na prvu grešku i povratak povređenih igrača Kolarov vraćen na beka.

Izabrane vesti

Sad se čeka da se vidi kako misli Fonseka. Sa dolaskom Leonarda Spinacole pozicija levog beka je pokrivena, a ako biu se Kolarov pridržuio Federiku Faciju i Žuanu Žezusu na štoperu onda bi Roma morala da pojuri samo još jednog, a ne dvojicu centralnih bekova. Zna se da je prvi pik Tobi Aldervajreld,  a da se razmišlja i o Atalantinom Đanluki Mančiniju.

Fonseka danas stiže u Rim. Jedan od prvih zadataka je baš razgovor sa Kolarovim. Ima odličnu levu nog, za štopera sasvim dovoljnu brzinu. Posle toliko godina na vrhunskom nivou ima i ozbiljno iskustvo, pa bi Kolarov ipak mogao da produži boravak u Večnom gradu, iako ga mediji celo leto sele iz Rome zbog visoke plate kakve u klubu više ne žele što su uostalom i pokazali rastavši se sa Danijeleom De Rosijem i Kostasom Manolasom, te najavljenim prodajama Edina Džeka, Stefana El Šaravija...

Aleksandar Kolarov kao štoper. Dilema se nameće. Ne prvi put.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara