Ko je rekao Liga šampiona, Ajaks? Naredni cilj? Ponovo Skudeto

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.04.19. | 10:23

Nema revolucije, poručio Maks Alegri i najavio ostanak na klupi Stare dame

Rano je da bi se konstatovalo kako su rane posle Ajaksa zacelile, ali da će ih šampionski šampanjac dobro izvidati u to nema sumnje. Koja god da je po redu, Juventusu je draga, jer malo je klubova na svetu koji tako uživaju u surovoj dominaciji u domaćem takmičenju. Posle sinoćnjeg trijumfa nad Fjorentinom (2:1) Stara dama definitivno je overila tron, osmi put zaredom i podigla lestvicu kada je vrhunski evropski fudbal u pitanju. 

Niko nikada u pet najjačih liga na Starom kontinentu nije uspeo da osam godina zaredom bude prvak. Do juče Torinezi su sa sedam uzastopnih trofeja delili prvo mesto (Lion između 2002. i 2008.), sada su usamljeni na tronu. 

Izabrane vesti

Osvojivši ovaj 35. skudeto, ili 37, kako tvrde u Torinu, Juve je takođe izjednačio Interov rekord iz sezone 2006/07, kao tim koji je najranije došao do titule - pet kola pre kraja. I ta letvica bila bi podignuta da nije bilo onog neplaniranog poraza od SPAL-a u prošlom kolu, usled čuvanja igrača za Ligu šampiona...   

Naposletku, tu su i impresivne brojke otkako se Dama preselila na novi stadion. Utakmica sa Fjorentinom bila je 150. u Seriji A, a pobeda 127. Sa sinoćnja dva Juventus je u tom periodu postigao 335 golova. 
"Napraviti ovakav niz ne da je teško, nego je praktično nemoguće", kazao je ozareni potpredsdnik Pavel Nedved. "Mislim da se ovako nešto nikada više neće ponoviti. Posebno u Italiji, gde se titule vrlo teško osvajaju. Ponovo smo najbolji, imali velike igrače, velikog trenera... Svi zaslužuju komplimente. Ludo je imati ovakav učinak i osvojiti toliko trofeja".   

Ono što je posebno upalo u oči navijača Juventusa i javnosti uopšte jeste iskreni zagrljaj Alegrija i Ronalda posle utakmice. Prethodnih dana govorilo se o Ronaldovom nezadovoljstvu trenerom, čak o rešenosti Portugalca da ode, ali sada...
"Ostajem sigurno u Juventusu i sledeće sezone, sigurno - 1000%", kazao je sinoć CR7 i razgalio srca Bjankonera. 

Kristijano nije ispunio cilj u prvoj sezoni u klubu. Liga šampiona ostaje opsesija Stare dame, ali njegov učinak svakako nije za potcenjivanje - 26 golova i 13 asistencija u svim takmičenjima. Pritom, sezona još nije završena, nema sumnje da će Portugalac pojuriti i trofej "kapokanonijere". Pet kola je do kraja, a Kvaljareala mu beži tri koraka. 

gallery

Ronaldo, dakle, ostaje i dogodine ponovo napada "ušatog" sa Juventusom. Po ugovoru, u taj boj Juve bi trebalo da povede Maks Alegri, kome je ostala još jedna godina ugovora. Petim uzastopnim skudetom i iskusni stručnjak ušao je u istoriju, kao jedini čovek u italijanskom fudbalu kome je tako nešto pošlo za rukom. On nije baratao procentima poput Ronalda. Izneo je trenutnu situaciju.
"Siguran sam da ostajem, imam važeći ugovor. Ali još nismo seli i razgovarali u klubu. Ne, ne radi se o ugovoru, već o proceni za budućnost. Juve će sigurno ponovo imati šampionski tim, međutim treba dobro proceniti šta treba da se poboljša, gde treba da se nadogradimo. Kao što smo, uostalom, radili u ovih pet godina". 

Novinari su još jednom čačnuli živu ranu - Ajaks. I pitanje: da li će Liga šampiona i dalje ostati primarni cilj?
"Ne, naš glavni cilj i naredne sezone biće skudeto! Borićemo se protiv milanskih klubova koji se popravljaju, Napoli takođe raste. Roma i Lacio će se pojačatai tokom leta. Mi nećemo praviti nikakvu revoluciju. Jednostavno, gledaćemo samo da popravimo ono što nije bilo dobro"

O tome kako će tim izgledati naredne sezone rano je govoriti. To je kazao i sportski direktor Fabio Paratići. Na jedno pitanje ipak nije mogao da izbegne odgovor.
"Nije vreme da sada govorimo o budućnosti. Sada treba da slavimo i uživamo u pobedi, u novoj tituli. Kjeza? Znamo dobro o kakvom se igraču radi, nije bilo potrebe da ga gledam večeras".  

Sudbina Paula Dibale često je bila tema poslednjih nedelja...
"On je Juventusov igrač i ostaje sa nama", poručio je nedvosmisleno Paratići

Foto: Reuters


tagovi

Serija AMasimilijano AlegriKristijano Ronaldo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara