Filipo Falko
Filipo Falko

Ključni dani za Filipa Falka: Monca poslala 1.700.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.07.21. | 12:57

Crvena zvezda zasad nije zainteresovana, ali...

Pred Filipom Falkom su ključni dani. Iz više razloga. Imao je italijanski vezista, od kada je došao iz Lečea, lepe trenutke u Crvenoj zvezdi, ali nije uspeo da se izbori za kontinuitet igara i minutažu koja bi mogla da mu pomogne da opravda epitet velikog pojačanja. Tokom prošle sezone Falko je bio žrtva pravila o broju stranaca, ali je na osam zvaničnih mečeva postigao četiri gola. Uglavnom na gostovanjima.

I dalje se Filipo Falko bori za status, i deluje da bi Dejan Stanković mogao da mu pruži šansu u sutrašnjem revanš meču protiv Kairata. Biće u tom slučaju Italijan pod velikim pritiskom, ali bez obzira na nedefinisani status u crveno-belom dresu, Falko je tražena roba na evropskom tržištu.

Izabrane vesti

Turski mediji su pisali o interesovanju Altaja, ali je ponuda za italijanskog ofanzivnog veznog stigla iz druge zemlje. Tačnije, njegove otadžbine. Prema saznanjima MOZZART Sporta, Monca je poslala konkretnu ponudu za Falka, i čak pružila mogućnost Crvenoj zvezdi da zaradi na bivšem vezisti Lečea. Naime, preko posrednika, član Serije B je pokazao spremnost da za slobodu Filipa Falka crveno-belima plati 1.700.000 evra. Crveno-beli su ga platili nešto manje Lečeu.

Međutim, na Marakani nisu pokazali želju za trgovinom u ovom trenutku. Iz više razloga. Veruju na Marakani da je Falko prošao period aklimatizacije, da pokazuje ozbiljne znakove napretka posle preležane korone, i da im je omaleni Italijan jako potreban tokom evropskih kvalifikacija. Zasad je ponuda odbijena, ali loš rezultat protiv Kairata mogao bi da otvori novo poglavlje.

Tim pre što je Monca finansijski izuzetno stabilna. Klub, koji se nalazi pod patronatom Silvija Berluskonija, nije uspeo da se plasira u Seriju A prethodne sezone. Doživeo je neuspeh u baražu, ali je prema svim parametrima Monca previ favorit za ulazak u elitu. Doveli su već nekoliko zvučnih pojačanja, a potencijalni transfer Falka sigurno bi dodatno osnažio tim Đovanija Strope. Tim pre što je Falko dugo godina igrao u Seriji B i dobro poznaje prilike.

Od kada je potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom Filipo Falko je odigrao svega 450 minuta. Kao što smo već napisali postigao je četiri gola.

Za Crvenu zvezdu je vezan ugovorom do 2023. godine.


tagovi

Filipo Falkoletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara