Klaudio Lotito: Ja biram igrače, a ne algoritam! Ne bih prodao Sergeja, već bih mu produžio ugovor

Vreme čitanja: 3min | ned. 09.07.23. | 12:02

„Ako neko ode, neće biti zato što nam je potreban novac“, kaže predsednik Lacija

Čas Juventus, čas Inter, u poslednje vreme Al Hilal iz Saudijske Arabije, a na kraju bi lako moglo da se desi da Sergej Milinković Savić ne mrdne iz Rima. Em što se oseća ugodno posle osam godina provedenih u glavnom gradu, em što na Olimpiku cene njegove partije, zbog čega Klaudio Lotito planira da mu godinu dana pre isteka aktuelnog ponudi novi ugovor.

Prvi čovek nebesko-plavih je precizirao da je srpski reprezentativac bliži ostanku nego selidbi, iako su prethodnih dana mediji uveravali kako bi Lacio mogao da dobije oko 40.000.000 evra ukoliko se odluči da ga unovči. Što deluje razumno imajući u vidu da je saradnje oročena do juna 2024. i letnji prelazni rok je poslednja šansa da uzme dobije nešto na ime obeštećenja. Ili da ubedi centralnog vezistu da potpiše na još koju godinu, čime bi praktično celu karijeru na Apeninima vezao za glavni grad.

Izabrane vesti

Ne bih ga prodao, pokušavam da mu produžim ugovor, ali potrebna vam je volja obe strane“, deluje da Klaudio Lotito posredstvom stubaca Gazete delo sport prebacuje lopticu u dvorište Sergeja i agenta Mateje Kežmana. „Lacio sigurno ne mora da prodaje pre kupovine i to je važno saznanje. Ako neko ode, neće biti zato što nam je potreban novac. Nikoga neću prisiljavati da ostane“.

Prelazni rok je tek počeo, Lacio još nikog nije doveo, a ako se zna da Lotito u prelaznim rokovima uglavnom šrktari teško je očekivati bombastična imena.

Lacio će biti pojačan, ovo je početna tačka. Dovešćemo funkcionalne igrače i imati širi kadar. Znamo šta moramo da uradimo, razgovarali smo o tome. Imam listu želja za svaku poziciju koju moramo pokriti sa nekoliko alternativa. Ja ću odlučiti koga ćemo dovesti, ali nema sumnje da će, kao i obično, doći novi igrači. Prošle sezone sam napravio 14 potpisa, ne tako malo.”

Na osnovu svega izrečenog jasno je da je uloga Mauricija Sarija na tržištu minimalizovana. Išlo se dotle da su mediji pretpostavljali kako je došlo do kratkog spoja sa trenerom, ali...

Postoji harmonija sa Sarijem, a kada postoji harmonija, postoji i bogatstvo“, smiruje Lotito i nada se da bi učešće u Ligi šampiona moglo da predstavlja iskorak za Lacio. „Nismo slučajno završili na drugom mestu Serije A, što nije bilo zbog kazne Juventusa. Neki su govorili da ćemo završiti deseti... Sari daje harmoniju, a predsednik donosi odluke i bira igrače”.

Otuda je jasno da mu sportski direktor nije ni potreban, zbog čega je Igli Tare i napustio klub. Za razlku od Milana, na primer, gde se prilikom izbora novajlija bave proračunima, naprednim statistikama, algoritmima...

Tare je sa nama proveo 18 godina. Oformićemo centar za praćenje igrača koji će podrazumevati osam stanica i mnogo ljudi koji će u njemu biti angažovani. Mi smo tradicionalisti, a ne futuristički. Bitna komponenta koja se često zanemaruje je pojedinac. Kako algoritam može znati ličnost igrača? Oni mogu da prate njegove partije, ali ne i njihov karakter“, naglašava Klaudio Lotito da mu je stalo kakve igrače dovodi.


tagovi

LacioSergej Milinković SavićKlaudio Lotito

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara