Kinezi kupuju Dinamo, cena 28.000.000

Vreme čitanja: 1min | čet. 03.05.18. | 12:52

Pripreme za privatizaciju su u toku...

Zagrebački Dinamo neće još dugo funkcionisati kao udruženje građana! Kako javljaju svi bitniji mediji u regionu, Modri će uskoro biti prodati jednom multimilioneru iz Kine!

Vest koja koja se širi u sportskim krugovima izašla je iz okvira Hrvatske i to je dobar pokazatelj da se nešto krupno kuva oko privatizacije najtrofejnijeg tamošnjeg kluba. Navodno, reč je o bogatoj kineskoj grupaciji, a zanimljivo da su čelnici Modrih pre samo sedam meseci boravili u najmnogoljudnijoj zemlji sveta i tamo potpisali ugovor sa Chengdu Sports Industry, koji ih obavezuje da "prenose znanja iz omladinske škole GNK Dinamo i širom Kine otvaraju škole fudbala".  

Izabrane vesti

Elaborat je još na čekanju. Za sada se zna da bi novi vlasnik u prelaznom periodu Zdravku Mamiću ponudio poziciju savetnika ili generalnog menadžera, što i nije nikakvo čudo, s obzirom na njegovu povezanost sa većinom igrača Dinama. Investitor bi uz novac za kupovinu kluba bio spreman da uloži i u dokapitalizaciju, jer želi snažan i finansijski neopterećen klub.    

Prema elaboratu koji je klub sastavio zajedno sa jednom revizorskom kućom, temeljni kapital Dinama iznosi oko 210.000.000 kuna, što je nešto više od 28.000.000 evra. To bi bila i okvirna cena koju će investitor morati da obezbedi, posle čega bi mogao da krene proces privatizacije.

Pored kineskog interesa poslednjih dana govorilo se kako i turska Doguš grupa ima određene pretenzije prema Zagrepčanima, ali za sada nema nikakve potvrde iz te korporacije.


tagovi

Dinamo ZagrebkineziMaksimir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara