Kilmarnok se pojačava za Partizan – potpisao sin Stiva Brusa, za dve sezone igrao 14 puta u trećoj ligi

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.07.19. | 17:10

Aleks Brus doduše donosi i iskustvo iz Premijer lige

Aleks Brus ponovo na Ragbi Parku. Kao treće, i svakako najzvučnije letnje pojačanje Kilmarnoka pred dvomeč sa Partizanom u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. A ta tri letnja pojačanja govore i da crno-beli ne bi trebalo ničega da se plaše pred okršaj sa Škotima, mada ne bi smeli ni da se opuste, jer ostrvski klubovi su čuveni po tome što najbolje iz sebe izvuku kad se nađu u ulogama autsajdera.

Kako bilo, Brus je stigao kao slobodan igrač, pošto mu je prethodno istekao ugovor sa Viganom u kome je proveo dve poslednje sezone. U Ligi 1, trećem rangu takmičenja u fudbalskoj piramidi Engleske, mada je u toj prvoj sezoni išao i na pozajmicu u Buri. Sve skupa je za poslednje dve sezone odigrao svega 14 utakmica.

Izabrane vesti

Međutim, njegovo iskustvo ne bi trebalo nipodoštavati, pošto je 34-godišnji defanzivac kao fudbaler Hal Sitija igrao i u Premijer ligi, mada je najveći deo karijere proveo po Čempionšipu. Najpoznatiji je ipak po ocu Stivu Brusu, od ovog leta novom šefu struke u Njukaslu. U Kilmarnoku bi trebalo da se za mesto u timu bori sa preostalom dvojicom štopera Kirkom Brodfutom i Stjuartom Findlijem.

Pre Brusa, Kilmarnok je doveo i Mohameda el Makrinija, 32-godišnjeg zadnjeg veznog koji je stigao iz holandskog drugoligaša Rode. Iz Juventusa je došao i 25-godišnji golman Laurentiju Branesku, ali je on igrao samo za B tim Stare dame i seljakao se po pozajmicama u Haladašu, Omoniji, Dinami iz Bukurešta, HNK Gorici i Žalgirisu.

Jasno je da je Partizan mnogo kvalitetniji.

(FOTO: FC Kilmarnock)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara