Karim Benzema za sva vremena! Jedini kojem se igra fudbal u Realu... (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.04.19. | 18:12

Rekord francuskog napadača kakav nije imao ni Kristijano Ronaldo

Fudbaleri Real Madrida bi verovatno sada najradije bili na nekim egzotičnim destinacijama i želeli da što pre zaborave na fudbal i ovu sezonu. Ali na njihovu žalost, moraće da igraju još... Sezona u kojoj su sve izgubili traje do 19. maja i pred Realovim igračima je još pet utakmoica koje moraju da odrade.

A za klub takvog renomea, su bitne i ove „nebitne“ utakmice do kraja u kojima Real ne može suštinski ništa da dobije jer je praktično već obezbedio plasman u Ligu šampiona. Teško može da preskoči Atletiko na drugom mestu, a još teže da padne na četvrto. Ipak, beli dres Kraljevskog kluba zahteva maksimalnu motivaciju i posvećenost u svakoj utakmici, što kod brojnih Realovih igrača nije slučaj. Jedva čekaju kraj sezone i teško se motivišu da sada igraju neki posbeno dobar fudbal kada je sve gotovo što se tiče borbe za trofeje.

Izabrane vesti

Ipak, jedan fudbaler igra kao da je svaka utakmica za trofej i trudi se više od drugih. Karim Benzema u svojoj desetoj sezoni u Madridu deluje ekstremno motivisan i željan fudbala kao kada je došao iz Liona kao talentovani klinac. Danas je postigao het-trik u pobedi nad Atletik Bilbaom od 3:0 i nastavio čudesan niz.

Poslednjih osam golova Reala u Primeri su delo Karima Benzeme! Pored današnja tri gola, dao je gol za remi sa Leganesom u prošlom kolu (1:1), pre toga dva gola u pobedi (2:1) nad Eibarom, gol u porazu od Valensije (1:2) i pobedonosni pogodak u 89. minutu meča sa Ueskom (3:2). Kao da je rešio da svima dokaže da je i dalje nedodirljiv u špicu Reala i da klubu nije potrebna nova „devetka“ u sklopu velike rekonstrukcije koja se najavljuje za leto.

Benzema je današnjim golovima napravio podvig kakav čak nije ni vladar brojnih Realovih rekorda Kristijano Ronaldo. Sa osam uzastopnih golova Reala, srušio je rekord legendarnog Ferenca Puškaša iz sezone 1961/62 koji je jedini u istoriji do danas imao niz od sedam uzastopnih golova celog tima. Kristijano Ronaldo je primera radi dogurao najviše do šest. Benzema je ovacijama ispraćen posle meča i dobio je zasluge koje su mu neretko i nepravdeno bile uskraćivane dok je igrao u senci i za Kristijana Ronalda.

Ipak, nije dobro počelo... Zidan je danas protiv gostiju iz Baskije izveo skoro najjači tim. Povređenog kapitena Ramosa je zamenio mladi Valjeho, a Vaskez i Asesnio su dobili priliku ispred Bejla i Iska. Real je igrao slabo u prvom poluvremenu, Benzema bio daleko od gola, a Bilbao se dobro branio.

A onda rafal francuskog špica čim je krenulo drugo poluvreme! U 47. minutu je sjajno našao prostor među gostujućim štoperima, ispratio centaršut Asensija i glavom zakucao loptu u mrežu. U 76. minutu opet glavom! Ovoga puta posle kornera Modrića. I na kraju u 90. minutu, lobom sa 20 metara pošto je golman gostiju istrčao. Bio je to tek drugi prvenstveni het-trik Karima Benzema u dresu Reala za skoro 10 godina. Prvi je ostvario 2015. protiv Rajo Valjekana kada je bilo 10:2. Ukupno je ove sezone postigao 30 golova za Real u svim takmičenjima, što mu je drugi najbolji učinak u karijeri. Samo u sezoni 2011/12 je bio bolji kada je dao 32 gola. Imaj još pet utakmica da nadmaši i taj rekord...  

PRIMERA - 33. KOLO

Petak
Alaves – Valjadolid  2:2 (2:1)
/Gujdeti 4, Džoni 24 – Fernandez 38, Unai 76p/

Subota
Selta  -  Đirona 2:1 (1:0)
/Aspas 34, Bufal 69 – Portu 48/

Eibar - Atletiko Madrid 0:1 (0:0)
/Lemar 85/

Rajo Valjekano -  Ueska 0:0

Barselona - Sosijedad 2:1 (0:0)
/Lengle 45, Alba 64 – Huanmi 62/

Nedelja
Levante – Espanjol  2:2 (0:1)
/Vezo 62, Roćinja 72 – Iglesijas 16, Roka 65/

Hetafe - Sevilja 3:0 (2:0)
/Haime Mata 35pen, Horhe Molina 45+5pen, 53/

Real Madrid - Bilbao 3:0 (0:0)
/Benzema 47, 76, 90/

Viljareal - Leganes 2:1 (0:0)
/Baka 64, Ekambi 80 - El Žar 87 penal/

20.45:  (2,85) Betis  (3,30)  Valensija  (2,50) 

NAPOMENAKvote su podložne promenama 

(FOTO: reuters)


tagovi

Karim Benzema

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara