Kako je Saša Lukić oduševio Torino: Opčinio i trenera i predsednika

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.07.19. | 13:05

„Želim da postanem važan igrač kao Modrić“, puca od optimizma srpski reprezentativac

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Saša Lukić je zaradio još jedan veliki plus u očima trenera Valtera Macarija i predsednika Urbana Kaira. Potez srpskog reprezentativca da skrati godišnji odmor za nedelju dana je pozdravljen sa velikim entuzijazmom i zahvalnošću prvog čoveka i prvog stratega Granata. Torino očekuju kvalifikacije za Ligu Evrope, a Lukić je u prolećnom delu prethodne sezone postao jedan od nosećih elemenata Macarijeve mašinerije u bojama trule višnje.

Izabrane vesti

Pozitivni efekti Lukićevog poteza su dodatno pojačani činjenicom da je italijanski reprezentativac Bonifaci, koji je kao i Saša igrao na Evropskom prvenstvu mladih selekcije, odlučio da iskoristi godišnji odmor do poslednjeg dana.
Tri nedelje pauze su više nego dovoljne za nekoga ko, kao ja, ima 22 godine. Prve dve nedelje sam iskoristio da se odmorim, a u trećoj sam već počeo da individualno da treniram kako bih stigao na pripreme spreman, odnosno čim sam saznao da ćemo igrati kvalifikacije za Ligu Evrope. Trener Macari me je zamolio da se što pre vratim sa odmora i ja sam mu vrlo rado izašao u susret. Nisam mogao da ga izdam. Imamo veliki cilj da dostignemo ovog leta: plasman u fazu po grupama Lige Evrope”, rekao je Lukić u susretu sa novinarima u Bormiju gde se Toro nalazi na letnjim visinskim pripremama.

Saša je istakao da se sve promenilo u poslednjih nekoliko meseci u Torinu, pogotovo od kako je zatresao mrežu Juveu i Laciju i tako ušao u srca navijača Granata.
Postao sam omiljeni igrač tifoza i to mi veoma godi. Mnogo toga dugujem Macariju, sa njim sam poboljšao brojne aspekte u mojoj igri”.

Lukić je objasnio i da mu je prijala promena uloge u timu Torina. Sa Sinišom Mihajlovićem na klupi, Saša je igrao ispred odbrane, sa glavnim zadatkom da zaštiti poslednju liniju, sa Macarijem igra mnogo bliže golu, sa obavezom da učestvuje u konstrukciji igre Torina, a ne samo u kvarenju igre proitvničkog tima.

Napominjući da je spreman da igra u svakoj ulozi koju mu trener odredi, od pleja iza centarfora do zadnjeg veznog, Saša je rekao da ga inspiriše način na koji igra Luka Modrić.
Modrićev stil igre mi se uvek sviđao i pokušavam da se ugledam na njega na terenu. Moj cilj je da postanem važan igrač za moj tim kao što je on za Real. Da bih postigao taj cilj moram još mnogo da radim i da poboljšam moju igru u brojnim segmentima. Primera radi, moram da pojačam fizičke karatkeristike kako bi mogao da budem stabilniji na terenu”, rekao je Lukić.

Piše: Željko Pantelić


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara