(© Reuters)
(© Reuters)

Kako je Barsa šurovala sa sudijama: Kupovala im šunku, sendviče, vina, ali i vadičepove, ćebad, pantalone...

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.03.23. | 09:43

„Slučaj Negreira“ u zamahu, ručkovi u ribljim restoranima od po 2.000 evra

Na terenu juri ka tituli, van njega ka nepočinstvima. Dok nezadrživo grabi ka prvom peharu prvaka Španije posle četiri godine čekanja, Barselona se suočava sa ozbiljnim optužbama šurovanja sa sudijama. Slučaj „Negreira“ toliko se proširio da ga je teško ignorisati i svakodnevno iskaču novi detalji koji svedoče kako je klub iz Katalonije bio – a mnogi veruju i dalje je – blizak sa arbitrima.

Zasad se zna da je Hose Marija Enrikes Negreira dobio 7.300.000 evra od Barselona na ime „konsultantskih usluga“, kako bi navodno pojašnjavao prvotimcima kako da se ponašaju i obezbedio klubu „neutralnost“, ali je suština da je to radio čovek koji je nekadašnji potpredsednik Sudijske komisije Fudbalskog saveza Španije. Pomenuti novac Negreira je koristio da omogući lagodan život sudijama. Klasičan sukob interesa.

Izabrane vesti

Sve postaje zanimljivije posle dokumentacije uglednog dnevnika El Munda, koji je u izdanju od srede objavio dokumente na osnovu kojih se vidi da je tokom 17 godina, koliko je trajala saradnja Negreire i Barselone, bivši delilac pravde posredstvom svoje firme Dasnil, podvodio kao luksuzne poklone na ime onih kojima je bio nadređen.

Osim 1.500 personalizovanih žutih i crvenih kartona, najzanimljiviji deo počinje fakturama na kojima se vidi da je potrošeno 10.000 evra na šunke!? Potom, ulaznice za fudbalske utakmice, loptice za plažu, suncobrane i frižidere...

Računi u koje je El Mundo imao uvid pokazuju da je ogroman novac izdvojen da bi se sudijama Primere kupovali vadičepovi, tosteri, ćebad, pantalone, čak i – sendviči!

Negreira je navodno zvao sudije na ručkove u poznate riblje restorane u Madridu i Barseloni, plaćajući obroke po ceni od 2.000 evra po obroku. Sa računa svoje firme Dasnil, na koji je prethodno Barsa prosledila veliki novac.

Bilo je tu slatkiša, vina, likera, sireva, čak i kupovina lozova. Privilegije su se odnosile i na obeubeđivanje ulaznica za bitne utakmice, kao što su finala Kupa kralja.


tagovi

BarselonaPrimeira

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara