Juve ponovo kuca na Ajntrahtova vrata - meta je jedan od najskupljih štopera Bundeslige

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.09.22. | 17:30

Kostić bi uskoro mogao da dobije društvo u Torinu...

Ne ide dobro Juventusu na startu sezone. Samo dve pobede u prvih sedam kola Serije A i dva neuspeha u Ligi šampiona doveli su do spekulacija da bi Maks Alegri mogao da dobije otkaz. Međutim uprava kluba razmišlja o još nekim načinima gašenja požara. Kako to obično biva u modernom fudbalu, angažovanje pojačanja i te kako ume da bude delotvorno. Takoreći, dve muve jednim udarcem - zabašuri se nezadovoljstvo navijača, tim se 'apdejtuje' na određenim pozicijama.

Ocene su mnogih stručnjaka da je Juve najtanji pozadi. Na šest utakmica u nizu mreža nije sačuvana. Leo Bonuči odavno je zagazio u četvrtu deceniju, Rugani gotovo da ne dobija šansu, Gati još nije spreman za najveće izazove...

Izabrane vesti

Očekivano, Dama se dala u potragu za centralnim defanzivcem.

Kako navode pojedini italijanski mediji Mauricio Arivabene ponovo je zakucao na vrata Ajntrahta, kao i letos. Tada je iz Frankfurta odveo našeg Filipa Kostića, a na zimu planira da mu pridruži Evana Endiku (23)!

Radi se snažnom francuskom internacionalcu koji je već duže vreme na meti Milana. Nemci su bili tvrdi pregovarači, verujući da će Endika staviti paraf na novi ugovor zatevali su čak 35.000.000 evra na ime obeštećenja, ali pošto su izgledi sve manji da Endika pristane na produžetak saradnje, Ajntraht bi mogao da ga pusti u zimskom prelaznom roku, kako ga na leto ne bi izgubio bez obeštećenja.

Njegova cena i dalje je izuzetno visoka (po Transfermaktu iznosi 32.000.000 evra), međutim kada uđe u poslednjih šest meseci ugovora nemački klub će morati značajno da spusti zateve.

Svesni su toga u Torinu i zato im se ne žuri.

Evan Endika je levonog, najbolje se snalazi u formaciji sa još dvojicom kolega u poslednoj liniji. Odlikuje ga odlična igra glavom. Otuda ne čudi što je za Ajntraht postigao deset i namestio još toliko golova na 150 utakmica. Po potrebi može da pokrije i poziciju levog beka.

Endika je stigao u Frankfurt kao 18-godišnjak iz Oksera za 5.500.000 evra.


tagovi

Zimski prelazni rok 2023Evan Endika

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara