Smiljanić - nekad i sad
Smiljanić - nekad i sad

Jubilarno 50. pojačanje uprave Partizana: Lola deveti povratnik

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.07.18. | 08:15

U odabranom društvu višestrukih mandatara još samo šestorica igrača

Kakav god da bude efekat, promocija Milana Lole Smiljanića u Partizanu imaće obrise – jubilarne. Iskusni zadnji vezni potpisao je dogovodišnji ugovor sa crno-belima, javnosti će biti predstavljen u 13 časova kao peti novajlija u letnjem prelaznom roku, a ukupno 50. fudbaler doveden u Humsku otkako njome vlada aktuelna  uprava.

Uz pojašnjenje da su u klubu od 25. decembra 2014, kad je na Skupštini za predsednika izabran Zoran Popović (povukao se godinu dana kasnije) i da sad u Upravnom odboru više nema nekih ljudi s kojima su ranije sarađivali (Ljubiša Tumbaković, Vojislav Nedić...), Milorad Vučelić (najpre potpredsednik, a od 24. oktobra 2016. prvi čovek), Miloš Vazura (sve vreme u ulozi generalnog direktora) i Vladimir Vuletić (najpre kao predsednik Nadzoronog odbora, a zatim kao potpredsednik) izdržali su vezano četiri i po godine u Partizanu, a u tom periodu prag stadiona je prekoračilo tačno 50 igrača. Većina ih je angažovana i za vreme aktuelnog sportskog direktora, s tim da nema tako dugačak staž kao prethodna trojica.

Izabrane vesti

Mogu se razvrstati po kategorijama...

STRANCI: Ivan Bandalovski, Gregor Balažic, Abubakar Oumaru, Valeri Božinov, Fabrisio Dornelas, Everton Luiz, Sedrik Gogua, Leonardo da Silva Soza, Leandre Tavamba, Mohamed el Monir, Sejduba Suma, Teofilus Solomon, Juri Vakulko,  Mark Valijente, Gabrijel Enake, Rikardo Gomeš, Aleksandar Subić, Nebojša Kosović;
POVRATNICI: Stefan Babović, Marko Jovanović, Nikola Trujić, Miroslav Radović, Marko Janković, Vladimir Stojković, Zoran Tošić, Danilo Pantić, Milan Smiljanić;
IZ NAŠE LIGE: Marko Jevtović, Nemanja Mihajlović, Nemanja G. Miletić, Nemanja Stevanović, Milan Radin, Saša Marjanović, Petar Đuričković, Bojan Ostojić, Ognjen Ožegović, Đorđe Ivanović, Slobodan Urošević, Nemanja Nikolić;
SRBI IZ INOSTRANSTVA: Alen Stevanović, Nikola Leković, Bojan Šaranov, Nikola Đurđić, Uroš Đurđević, Vladimir Đilas, Nemanja R. Miletić, Milan Mitrović, Nemanja Antonov i Saša Zdjelar.

Napomena: Bavili se samo igračima koji su makar jednom igrali na zvaničnom meču, pošto je na primer, golman Đorđe Lazović samo trenirao, mada se vodi da je osvojio duplu krunu u sezoni 2017/2018, Salu Draman je bio u protokolu, ali nije stigao da debituje, a na spisku nema ni talenata prekomandovanih iz mlađih kategorija u prvi tim.

Iz navedenog se vidi da je Milan Smiljanić deveti povratnik na Topčidersko brdo, a kako je većina druge mandate među crno-belima obeležila pehar(ima), veruju u Humskoj 1 da ponovna saradnja sa centralnim vezistom iz generacije „1986“ može da bude plodonosna. Uostalom, u prvom mandatu ga je trenirao upravo Miroslav Đukić, a u drugom je bio deo tima koji je igrao Ligu šampiona i Ligu Evrope, a doneo tri šampionske krune i jedan pehar državnog kupa.

Povratnici: Krstajić, Smiljanić, Vukić, Jovanović i Stojković

Smiljanić je, inače, jedan od samo sedmorice fudbalera koji su u novijoj istoriji (od raspada SFRJ) tri puta dužili dres Partizana. Tom retkom privilegijom mogu da se podiče još samo vanvremenski kapiten Saša Ilić, Ivica Kralj, Niša Saveljić, Danko Lazović, Zvonimir Vukić i Stefan Babović.

FOTO: Star sport, MN Press


tagovi

Milan SmiljanićMilan Lola SmiljanićFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara