Joveljić, Terzić, Kupusović... Zvezda živi od prodaje mladih igrača, njihov odlazak je najbezbolniji

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.06.19. | 10:12

Sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela kaže da razume navijače

Situacija je takva već godinama. Najveći prihod Crvene zvezde i Partizana dolazi od prodaje mladih igrača, pa se neretko dešava da dečaci koji su jedna zagrebali prvi tim već odu iz kluba na ponudu inostranih klubova. Crvena zvezda je ovog leta prodala Dejana Joveljića u Ajntraht za 4.000.000 evra, Aleksu Terzića u Fjorentinu za 1.500.000, a Njegoš Kupusović će na pozajmicu u nemački Aue. Nemci mogu da ga otkupe za 1.000.000 evra.

Dakle, Zvezda u džepu ima već 5.500.000 evra, a još 1.000.000 na čekanju.

Izabrane vesti

Sa finansijske tačke to je isplativo za crveno-bele koji su nastavili tradiciju zarade na mladim igračima, ali mnogi navijači sa druge strane imaju primedbu što ti momci koji su do juče igrali omladinsku Ligu šampiona nisu ostavili dublji trag.

Sportski direktor Mitar Mrkela govorio je za Informer o ovoj temi.
"Svi znaju da Zvezda živi od prodaje igrača, a najveću cenu na tržištu imaju upravo mladi fudbaleri i za njih ima najviše ponuda. Vraćamo dugove, Zvezda mora da živi. Ulažemo u infrastrukturu kako bismo bili normalan, moderan, evropski klub. I to je jedan od razloga što prodajemo igrače", rekao je Mrkela za Informer.

Mrkela razume navijače i njihovu tačku gledišta.
"Mogu da se stavim u položaj navijača jer sam i ja navijač i uvek mi je žao kada neko odlazi iz kluba, ali Zvezdina deca još nisu fudbaleri koji mogu da nose klub u rezultatskom smislu i njihova prodaja je najbezbolnija. Potrebno je vreme da stasaju, najbolji primer je Luka Jović. Potrebno je vreme, a mi nemamo taj luksuz jer se rezultati traže odmah".

Pored prodaje mladih igrača, Crvena zvezda mora da radi i na dovođenju fudbalera i osnaživanju aktuelnog sastava. To zavisi i od odlazaka, objašnjava Mrkela.
Za neke igrače imamo konkretne i pismene ponude, ali ne mogu da otkrivam imena dok ne bude zvanično. Što se dolazaka tiče, oni zavise od odlazaka. Imamo već neke igrače sa kojima smo se dogovorili, ali neće nas oni doveka čekati, pa je uvek nedoumica da li nekoga dovesti pre prodaje”, rekao je Mrklela za Informer.

FOTO: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara