Jovanović i Marong guraju Teleoptik u Srpsku ligu: U Kruševcu presudio penal u 91. minutu

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.04.19. | 20:05

Trajal je slavio sa 3:1

Milan Gašić je imao košmarno veče, Ivica Jovanović i Usman Marong su igrali kao u nekom lepom snu. I Trajal je savladao Teleoptik sa 3:1 i Partizanovu filijalu posle velike drame u 33. kolu srpskog prvenstva gurnuo na ivicu ispadanja u Srpsku ligu.

Teleoptik je naime do kraja regularnog toka utakmice imao aktivnih 1:1, pošto je autogol Trajalovog kapitena Milana Gašića posle udarca Jovana Vlalukina anulirao prvi pogodak domaćih koji su kreirali Marong i Jovanović. U međuvremenu su gosti imali još jednu veliku priliku, ali je Jovan Kokir iz penala – Gašić ga je skrivio kada je u vazdušnom duelu laktom udario Filipa Vorotića – tukao nebu pod oblake.

Izabrane vesti

I kad je Teleoptik nakon ohrabrujućeg drugog poluvremena pomislio da će možda uspeti da se iz Kruševca vrati neporažen glupost 23-godišnjeg Luke Čermelja koji je sa leđa odgurnuo Jovanovića i napravio penal koji je Trajal pretvorio u 2:1. Jubilarni, deseti gol Ivice Jovanovića u sezoni. A odmah potom i konačnih 3:1 u režiji 23-godišnjeg Maronga, Gambijca koji je svojom hitrinom pravio velike probleme Teleoptikovoj odbrani. Mada je golmanu Đorđu Vukaniću konkretno kod tog trećeg Trajalovog gola više zasmetao očajan teren. Marong je naime šutirao po zemlji, a na kraju je lobovao protivničkog golmana?! Vaterpolo rečnikom: klasična žabica na fudbalskom terenu.

Kako bilo, sa ova tri boda Trajal je suštinski overio opstanak u drugoj ligi Srbije mada Borac teoretski još može da ga stigne, ali samo ako dobije sve četiri preostale utakmice. Teleoptik je u velikom problemu. Realno je mu je od timova iznad crte samo još Bečej u vidokrugu. A ni Bečej nije baš blizu. Srpska liga se čini sasvim mogućom opcijom.

SRBIJA 2, PLEJ-AUT - 33. KOLO

Nedelja

Budućnost - Novi Pazar 1:0 (1:0)
/Milošev 27/

Žarkovo - Sloboda 2:0 (0:0)
/Kovalenko 54, Kiković 71/

Bečej - Borac 1:1 (0:1)
/Bajić 73 - Ilić 4/

Ponedeljak

Trajal - Teleoptik 3:1 (1:0)
/Jovanović 49, 91pen, Marong 93 – Gašić 79ag/

(FOTO: Sanja Nastić)


tagovi

FK Trajal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara