Jirku zovu Slovaci, a on bi u Poljsku

Vreme čitanja: 1min | sre. 08.01.20. | 17:46

Zvezda ga pušta samo na pozajmicu

Kako stvari stoje, neće Erik Jirka ni na proleće nositi dres Crvene zvezde. Brzonogi slovački fudbaler je jesen proveo u Radničkom iz Niša na pozajmici, ali su male šanse da na Čairu bude i u drugom delu sezone.

Ima Jirka poziv iz domovine, da se vrati u Slovačku. On je karijeru pre Zvezde gradio u Spartaku iz Trnave, ali sada bi mogao da obuče dres DAC Strede. Ovaj klub je bacio oko na srpsko tržište, pa istovremeno traži i Jirku od crveno-belih i Dominika Dingu od crno-belih sa Topčiderskog brda.

Izabrane vesti

Problem je što se Jirki ne vraća kući. Ako već ne može da igra u Zvezdi, želi da se oproba u nekoj drugoj zemlji, a na stolu ima ponudu iz Poljske. Ta liga je svakako jača od Superlige Srbije, dosta i zanimljivija, pa bi Slovak da proba tamo da se nametne dobrim partijama za povratak na Marakanu, pošto Crvena zvezda ne želi da ga proda, već samo da ga pošalje na novu pozajmicu.

Odigrao je Jirka 19 utakmica za Radnički ove sezone, četiri gola je postigao, za četiri je asistirao. U Zvezdu je došao pre godinu dana u transferu vrednom 750.000 evra.

Foto: Starsport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara