Jedni za Evropu, drugi za opstanak

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.04.19. | 15:02

Lacio igra sa Udinezeom zaostali meč 25. kola Serije A (19.00)

Jednima za Evropu, drugima za opstanak. Zaostala utakmica 25. kola Serije A koja se večeras igra na Olimpiku važna je za oba tima. Lacio se bori za izlazak na međunarodnu scenu i čini se da mu je Liga šampiona sada teško dostižna, dok Udineze još nije siguran kada je borba za prvoligaški status u pitanju (19.00, TV Arenasport 4).

Rimljani su nanizali tri meča bez pobede, dok su Zebre iz Udina posle tri vezana susreta bez poraza, u prošlom kolu izgubile upravo na Olimpijskom stadionu u glavnom gradu, od Rome. U prvom delu prvenstva Lacio je slavio 2:1, a ukupno posmatrano to je peta uzastopna pobeda za nebesko-plave protiv crno-belih. Šire posmatrano, Udineze je bez pobede nad Lacijem na poslednjih osam odmeravanja snaga.

Izabrane vesti

Kriza rezultata i to u nezgodno vreme za Lacio, jer se raspliće borba za evropske pozicije. U prethodne tri runde izabranici Simonea Inzagija osvojili su samo jedan bod i to na domaćem terenu protiv Sasuoloa, kada su gol za 2:2 postigli duboko u sudijskoj nadoknadi. Pre toga su poraženi na gostovanju SPAL-u, a u prošlom kolu su izgubili derbi na gostovanju Milanu. Presudio im je gol iz penala desetak minuta pre kraja. Bilo je promena u sastavu, jer su se povredili Marušić i Radu, a Badelj je bio suspendovan. Sada Luis Alberto ne može da igra zbog suspenzije.

Sa druge strane, Udineze se još bori za opstanak i imao je pomenuti niz od tri meča bez poraza, u kojem je osvojio sedam bodova. Pre toga su Zebre gubile od snažnih rivala, Napolija i Juventusa, a onda su savladali Đenovu i Empoli, ekipu sa kojom se i bore za opstanak. Između ta dva trijumfa su momci trenera Igora Tudora uspeli da remiziraju sa Milanom. U prošlom kolu su gostovali kod Rome i pružili su dobar otpor, ali su ipak na kraju poraženi sa 1:0. Izostao je u tom duelu Zegelar zbog suspenzije, dok se povredio i Opoku, pa ga nema ni u ovom duelu.

ITALIJA 1 - ZAOSTALI MEČ 25. KOLA

Sreda
19.00: (1,35) Lacio (5,00) Udineze (9,00)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

sportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara