Jedan od najvećih promašaja u istoriji Sitija, ali Kompani ga i dalje želi

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.07.19. | 19:41

Vidi li Vensan nešto što Pep nije video?

Elijakima Mangalu mnogi će pamtiti kao jedan od najvećih promašaja u modernoj istoriji Mančester Sitija. Doveden pre pet godina za čak 45.000.000 evra, a njegov boravak u Sitiju obeležili su mahom kiksevi, slaba izdanja i partije koje nisu dostojne dresa šampiona Engleske.

TRANSFERI UŽIVO - subota, 20. jul

Izabrane vesti

Siti godinama pokušava da ga se reši na sve načine, ali on nije želeo da se odrekne progresivnog ugovora koji mu je donosi između 3.000.000 i 4.000.000 evra po sezoni zbog čega je samo išao od pozajmice do pozajmice. Poslednjih dana piše se o tome da Siti radi na tome da sa Mangalom raskine saradnju godinu dana pre njegovog isteka. Doduše, nikome nije jasno kako je i zašto Siti u martu produžio ugovor s Mangalom na još jednu godinu, kada sada želi da ga raskine... Bilo kako, aktuelnu situaciju želeo bi da iskoristi dojučerašnji kapiten Građana Vensan Kompani, sada novi trener Anderlehta.

Belgijski sajt Voetbal 24, Kompani je već stupio u kontakt s njegovim bivšim saigračem kako bi mu objasnio da mu je potreban kao nosilac odbrane u napadu na titulu. Kompani je nedavno angažovao još jednog bivšeg saigrača iz Sitija, Samira Nasrija, dok je od engleskog šampiona na pozajmicu doveo i mladog štopera Filipa Sandlera.

Mangala ima iskustvo igranja u Belgiji, pošto je nastupao za Standard iz Liježa, pre nego što je otišao u Porto 2011. pre nego što je otišao u Siti. Prošle sezone Mangala je nastupao za Everton, a pre toga za Valensiju i nije se proslavio...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara