Gol Aleksnader-Arnolda
Gol Aleksnader-Arnolda

Jasna poruka sa Stamforda: Liverpul hoće titulu, Liverpul uzima sve što mu se da (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 22.09.19. | 19:22

Sjajan derbi i nova pobeda Crvenih

Nije Čelsi bio loš. U stvari, bio je to najbolji Čelsi u ovom trenutku. Problem je samo što je preko puta bio Liverpul. Čak ne ni najbolji Liverpul. Ali i takav previše moćan za Plavce. Precizniji pre svega. Brži kad je trebalo. Svakako sigurniji u sebe. Ovaj je Liverpul pravljen za titulu. I ovaj Liverpul ne prašta kao neki raniji. Dao je Čelsi sve od sebe, odigrao je egal utakmicu, u finišu imao i šanse da uzme taj jedan bod, ali ono što su promašili Tami Abraham, Miši Batšuaji i Ros Barkli, nisu Trent Aleksander-Arnold i Roberto Firmino i Liverpul je slavio sa 2:1 za 15. uzastopnu pobedu u prvenstvu!

Ujedno je i prednost nad aktuelnim šampionom uvećao na pet bodova razlike i poslao mu jasnu poruku sa Stamforda: Liverpul hoće titulu! I čini se da sada zaista može do nje. Tačno tri decenije otkako je poslednji put bio na engleskom tronu Jirgen Klop je sastavio tim koji sve uzima, a ne daje mnogo.

Izabrane vesti

A Čelsi? Čelsi je spao na to da mu špica igra Tami Abraham, kappa dole momku, ali da je tu bio Didije Drogba ne bi sigurno Adrijan mogao da iz situacije jedan na jedan izraste u jednog od junaka utakmice. Čelsi je spao na to da je svaki Liverpulov prekid velika opasnost po Kepu Arizabalagu. Tako su uostalom i pala dva gola Redsa.

Prvi već u 14. minutu, kada je Mohamed Salah samo ćušnuo loptu do Aleksander-Arnolda, taman toliko da zbuni odbranu domaćeg tima i saigraču ostavi prostora da munjom pocepa Kepinu mrežu. Drugi u 30. minutu, posle nove kombinacije na prekidu, kada je Endrju Robertston centrirao pravo na glavu Bobiju Firminu koga su Andreas Kristensen i Markos Alonso neshvatljivo ostavili samog kao duha na petercu.

Ali to su te sitnice koja čine razliku između vrhunske i šampionske ekipe. Čelsi je dobar, zaista je dobar. Liverpul je šampion Evrope i rešen je da tu titulu objedini i sa zvanjem najboljeg kod kuće. Istina, pokvario je malo utisak početkom drugog poluvremena kada se bez opravdanog razloga povukao i prepustio loptu rivalu, jer evidentno je blo da je kvalitetniji sastav od Čelsija. Ne toliko ipak da bi ga peške savladao. Čim su Plavci dobili prostor da se razmašu kaznili su Liverpul. Učinio je to N’Golo Kante u svom prvom meču posle više od mesec dana. Ali to je taj šampionski karakter koji Kante ima, a koji nedostaje mnogim njegovim saigračima.

Nažalost po Frenka Lamparda taj period od nekih 25 minuta početkom drugog poluvremena bio je sve što je Liverpul večeras dao rivalu. Ostaje Plavcima da žale za poništenim golom Cezara Aspolikuete zbog ranijeg ofsajda Mejsona Maunta. Ostaje im i da se pitaju šta bi bilo da se nisu još u prvom poluvremenu povredili Emerson i Kristensen, ali spekulacije o tome ništa neće promeniti. To su mogli da urade Miši Batšuaji i Ros Barkli u finišu utakmice, ali Čelsi jednostavno nije tako surov kao Liverpul.

Ako i postoji nekakav merljiv podatak koji bismo mogli da izdvojimo kao razlog zbog kojeg Liverpul nije mogao da bude šampion prošle sezone onda su to samo četiri boda na gostovanjima kod Čelsija, Arsenala, Mančester junajteda, Evertona i Mančester Sitija. Vrlo važna pobeda za Klopa, posebno zbog toga što je ovaj duel početak trusnog perioda za Liverpul koga u narednih sedam kola očekuju dueli sa Lesterom, Mančester junajtedom, Totenhemom i 10. novembra sa Mančester Sitijem na Enfildu.

Tad bismo već mogli da naslutimo da li će ovo da bude TA sezona.

Ona, bar kad je titula u pitanju, sigurno neće biti Arsenalova uprkos tome što su Tobdžije večeras demonstrirale da nisu ekipa bez karaktera pošto su u sudaru sa Aston Vilom dva puta gubili i na kraju preokrenuli sa 3:2. Svaka čast na tome, ali odbrana Unaja Emerija ipak je previše šuplja za borbu za najviši plasman. Pa iako Aston Vila to nije umela da kazni, Liverpul i Mančester Siti sigurno hoće.

ENGLESKA 1 - 6. kolo

Petak

Sautempton - Bornmut 1:3 (0:2)
/Vard-Prouz 52. penal - Ake 10, H. Vilson 35, K. Vilson 90+5/

Subota

Lester - Totenhem 2:1 (0:1)
/Pereira 69, Medison 86 – Kejn 29/

Barnli - Norič 2:0 (2:0)
/Vud 10, 14/

Everton - Šefild Junajted 0:2 (0:1)
/Mina 40ag, Muse 79/

Mančester Siti - Votford 8:0 (5:0)
/D. Silva 1, Aguero 7pen, Marez 12, B. Soilva 15, 48, 60, Otamendi 18, De Brujne 85/

Njukasl - Brajton 0:0

Nedelja

Kristal Palas - Vulverhempton 1:1 (0:0)
/Dendonker 47. autogol - Žota 90+5/

Vest Hem - Mančester Junajted 2:0 (1:0)
/Jarmolenko 44, Kresvel 84/

Arsenal - Aston Vila 3:2 (0:1)
/Pepe 59pen,  Čejmbers 81, Obamejan 84 - Megin 20, Vesli 60/

Čelsi - Liverpul 1:2 (0:2)
/Kante 71 - Aleksander-Arnold 14, Firmino 30/

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara