Iznenađenja Luisa Enrikea: Pozvao Pandu i napadača koji je dao jedan gol u Primeri, ali nema Aspasa

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.09.22. | 12:45

Španci, ipak, bez Serhija Ramosa, debitant je i vezista Valensije

Sklon je Luis Enrike iznenađenjima, više puta dosad je šokirao javnost, slično je uradio i objavljivanjem spiska španskih reprezentativaca za mečeve Lige nacija sa Švajcarskom (u Saragosi, 24, 9) i Portugalom (u Bragi tri dana kasnije).

Noviteti su u napadu.  Selektor je pod zastavu prvi put pozvao Nika Vilijamsa iz Atletik Bilbaa i Borhu Iglasijasa iz Betisa. Pitanje je da li će u konkurenciji Alvara Morate i Ferana Toresa dobiti priliku da debituju, ali je zanimljivo da je na preposlednjem sastavljanju tima za Katar baš njima ukazao šansu, pre, primera radi, Jaga Aspasa, koji blista u Selti na početku Primere.

Izabrane vesti

Doduše, blista i Borha Iglesijasa u klubu iz Sevilje. Momak koga u svlačionici zovu Panda dao je četiri i namestio jedan gol u prvih pet kola i Enrike je rešio da mu pruži šansu, iako mu je već 29 godina i nikad nije bio blizu A tima. Vilijams je devet godina mlađi, nedavno je postigao tek prvi gol u La Ligi u karijeri (na gostovanju Elčeu), te ikako je njegov brat Injaki poznatiji (pre šest godina odigrao jedan meč za Crvenu furiju) selektor smatra da je budućnost pred krilnim napadačem.

Treći debitant na spisku je Ugo Giljamon, sposoban da pokriva više pozicija, ali ga Đenaro Gatuzo uglavnom koristi na mestu zadnjeg veznog u Valensiji, dok je kod Pepea Bordalasa bio i štoper minuel sezone. Valensija je, inače, dale još jednog reprezentativca, Hosea Gaju, koji je, bar zadsad potukao izuzetnu konkurenciju na levom beku, gde Španci još imaju Markosa Alonsa, Anhelinja, Grimalda, Havija Galana, Pedrazu

Minulih dana pretpostavljalo se da bi u reprezentaciju mogao da se vrati Serhio Ramos, pošto je konačno počeo da igra za Pari Sen Žermen, međutim, Luis Enrike nije podlegao pritiscima i ostavio je iskusnog štopera mimo spiska, iako je u centralnom delu odbrane “kratak” posle povrede Ajmerika Laporta. Iz istog razloga kao član Mančester Sitija odustni su krilo Lajpciga Dani Olmo i napadač Viljareala Đerar Moreno.

SPISAK REPREZENZACIJE ŠPANIJE

Golmani: Unai Simon, Robert Sančez, David Raja;

Defanzivci: Dani Karvahal, Erik Garsija, Đordi Alba, Cesar Aspilikueta, Dijego Ljorente, Pau Tores, Hose Gaja;

Vezisti: Rodri, Ugo Giljamon, Serhio Buskets, Koke, Gavi, Karlos Soler, Pedri, Markos Ljorente;

Napadači: Alvaro Morata, Borha Iglesijas, Feran Tores, Pablo Sarabija, Niko Vilijams, Marko Asensio i Jeremi Pino.


tagovi

Fudbalska reprezentacija ŠpanijeLuis EnrikeBorha IglesijasNiko VilijamsLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara