Inter na kursu Lige šampiona - i bod je premija: Handanović nije dao Kolarovu da se proslavi u nadoknadi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.04.19. | 22:30

Remi na „Meaci“ – 1:1

Nije dobio derbi, ali jeste napravio krupan korak ka još jednom plasmanu u Ligu šampiona. Pod parolom „bolje dopisivati, nego prepisivati,“ Inter je podebaljo učinak, odmakao Milanu na pet koraka udaljenosti i deluje da će, iako ima izuzetno težak raspored, od jeseni opet biti učesnik elitnog evropskog kupa, dok će Roma za takvu ulaznicu baš morati da se pomuči, iako je na „Meaci“ pretila da popravi sliku iz minuilih nekoliko kola.

Pata karte i svakom po bodu na kraju subotnjeg programa 33. runde Serije A, u meču u kome su Rimljani imali više od igre u prvom delu, a domaćin posle izjednačenja po isteku sata vremena propustio šansu da dokrajči, utisak je, uzdrmanog protivnika – 1:1.

Izabrane vesti

Gosti su bolje počeli meč, imali šanse preko Edina Džeka i našeg Aleksandra Kolarova, da bi taj nalet došao na naplatu već u 14. minutu. Džeko je lansirao Stefana el Šaravija, hitronogi krilni napadač stigao da se namesti, nacilja i pogodi, što mu je bio čak šesti gol u poslednjih sedam prvenstvenih susreta na stadionu u Milanu. U tim trenucima delovalo je da ekipa Klaudija Ranijerija ima kapaciteta, znanja i kvaliteta da odnese sva tri boda na Olimpiko, pogotovo što je Vučica sve do odlaska na odmor vešto kontorlisala i prostor i vreme, dobro stajala u bloku i nije dozvolila bogzna kakve prilike domaćinu, dok je umela da zapreti iz kontri.

Na suprotnoj strani, Lučano Spaleti je iznenadio odlukom da meč počne sa Lautarom Martinezom u špicu, dok je Mauro Ikardi ostao na klupi. Iako je takva „politika“ imala prođu na nekim mečevima u poslednja dva meseca, jasno je bilo da Interu nedostaje ubojitost. Ruku na srce, ukazale su se šanse Asamoi, Politanu i Vesino, ništa od toga Nerazuri nisu uspeli da iskoriste, ali bili su dovoljno strpljivi da stvore zicer od kog nema odbrane. Šnsu je dočekao Ivan Perišić kad je D'Ambrozio u 61. minutu poslao loptu na drugu stativu, a hrvatski reprezentativac u padu pogodio mrežu.

U međuvremenu je ušao Ikardi, Inter je postao opasniji, delovalo je da više želi pobedu, rizikovao je, međutim, umalo da ostane bez boda. U prvom minutu nadoknade Kolarov je protutnjao levom stranom, možda ga je Keita Balde i faulirao, no kapiten srpske reprezenatcije uspeo je u padu u puca, samo da bi Samir Handanovićpo ko zna koji put ne samo ove sezone – čudesnom paradom spasao Inter.

I sačuvao ga na kursu Lige šampiona.

SERIJA A - 33. KOLO: 

Subota
Parma - Milan 1:1 (0:0)
/Alves 87 - Kastiljeho 69/

Lacio - Kjevo  1:2 (0:1)
/Kaisedo 68 - Vinjato 49, Hetemaj 51/

Đenova – Torino 0:1 (0:0)
/Ansaldi 58/

Empoli – SPAL 2:4 (1:2)
/Kaputo 22, Traore 47 – Petanja 38 pen, 61 Flokari 44, Antenuči 88/

Kaljari – Frozinone 1:0 (1:0)
/Žoao Pedro 27 pen/

Udineze – Sasuolo 1:1 (0:1)
/Sensio 31/

Bolonja - Sampdorija 3:0 (0:0)
/Toneli 54 ag, Pulgar 69, Orsolini 83/

Juventus - Fjorentina 2:1 (1:1)
/Aleks Sandro 37, Pecelja 53ag - Milenković 6/

Inter – Roma 1:1 (0:1)
/Perišić 61 – El Šaravi 14/

Ponedeljak
19.00:  (1,90) Napoli (3,60) Atalanta (4,00) 

*Kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters

 


tagovi

InterAleksandar KolarovSamir Handanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara