Inter, Dortmund i Everton dodali gas za Kena, Juve radi na novom ugovoru

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.07.19. | 11:11

Ne manjka interesovanje za italijanskog reprezentativca

Jučerašanja izjava Mina Rajola da će „videti šta će se desiti s Kenom“ do kraja prelaznog roka probudila je fudbalsku Italiju, a ovog jutra milanski dnevnik Gazeta delo Sport u svom štampanom izdanju piše da Mojzea Kena žele tri kluba u ovom trenutku: Inter, Dortmund i Everton.

Ajaks je u međuvremenu izgleda otpao kao opcija pošto se Ken nije našao u sklopu transfera Matijsa de Lihta, a i ohladile su se priče o ovom transferu. Inter je dugo u žiži italijanske javnosti, pogotovo od izjave Kenovog oca da Mojze navija za Nerazure i da je kao klinac nosio dres Obafemija Martinsa, te da je milanski klub „njihova kuća“.

Izabrane vesti

TRANSFERI UŽIVO - četvrtak, 18. jul

Ken se pominjao i kao ključ za otključavanje brave iza koje se nalazi Mauro Ikardi u operaciji koja bi Italijana poslala upravo na Meacu, a Argentinca u redove omraženog rivala Juventusa.

Što se Evertona tiče, Juventus je nedavno odbio ponudu od 30.000.000 evra za Kena, ali se o tome malo toga znalo donedavno. Everton ovog leta traži još jednog napadača, pričalo se da je meta Dijego Kosta, ali se ni tu već neko vreme ništa ne dešava. Na Gudison Parku navodno spremaju novu, poboljšanu ponudu za Kena, dok Juventus nije spreman za prodaju po sumi manjoj od 40.000.000 evra.

Dortmund je takođe pokazao određeno interesovanje, ali je trenutno najdalje od pomenutog trilinga.

Navodno, Juventus takođe radi na tome da produži Kenov ugovor, ali će ishod zavisiti od toga da li će Gonzalo Iguain i(li) Mario Mandžukić ostati ili ne. Ako budu ostali, Ken će tražiti da ode, a Juventus mu navodno nudi ugovor do juna 2024. i platu od 2.000.000 evra godišnje, plus bonuse. Trenutno dobija oko 550.000 evra.

foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara