Ikardi i Inter su pobednici dana! Tragični Rimljani propustili velike šanse da uhvate Milan (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 03.04.19. | 22:55

Cirkus u Frozinoneu

Kakav povratak Maura Ikardija u tim Intera!

Gol, asistencija, iznuđen penal, iznuđen crveni karton i pobeda Nerazura kakva se dugo čekala. Bez strepnje, bez komplikacija. Injekcija samopuzdanja za Ikardija i Inter pred odlučujuće bitke za Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Na krilima rehabilitovanog kapitena, Inter je rasturio Đenovu u gostima sa 4:0 i prišao korak bliže Ligi šampiona. A na ruku mu idu u i rezultati direktnih konkurenata koji su svi do jednog kisknuli u ovom kolu. Počevši sinoć od Milana, do večerašnjih mečeva rimskih timova.

Inter je idealno otvorio gostovanje na Marasiju. Posle prodora i centaršuta Asamoe, Ikardi je odvukao odbranu Đenove na sebe što je iskoristio Galjardini da natrči iz drugog plana i da skoro neometano gurne loptu u mrežu.  

Inter je posle toga igrao rasterećnije i držao kontrolu na terenu, čekajući šansu da prelomi pitanje pobednika. Dočekao ju je u 39. minutu. Mauro Ikardi je pobegao Romeru, a budući štoper Juventusa ga je srušio, skrivio penal i zaradio isključenje. Ikardi je bio siguran sa bele tačke i pobednik je rešen.

Inter je u drugom poluvremenu odrađivao posao i bildovao samopouzdanje. Posle oduzete lopte Najnoglana, Ikardi je sjajno proigrao Perišića koji je povisio na 3:0. Da sve bude idealno po Inter, potrudio se vezista Galjardini koji je drugim golom na meču stavio tačku na mnogo važnu pobedu za Nerazure.

Da sve bude po Interovoj meri, potrudili su se rimski klubovi. Mada se njihovim kiksevima više obradovao Milan. Rosoneri će teško uhvatiti Inter na trećem mestu i sada im ostaje nada da ih Lacio i Roma neće prestići na četvrtom. Lacio je mogao da im priđe na bod zaostatka (uz meč manje i međusobni okršaj za 10 dana), ali je večeras minimalno poražen u Ferari. I Roma kasni za Milanom četiri boda posle večerašnjeg remija sa Fiorentinom 2:2 i propustila je sjajnu priliku da oživi nadu o Ligi šampiona.

Lacio je u sjajnoj formi dočekao gostovanje u Ferari, ali i SPAL u poslednje vreme igra odlično. Posle nedavno pobede nad Romom, večeras je skinuo skalp i drugom rimskom klubu – 1:0.

Nebeskoplavi su potpuno razočarali večeras. Osim šanse Imobilea na početku i stative Lukasa Leive na startu drugog poluvremena, nisu uspeli da nešto ozbiljnije ugroze SPAL. Domaći su igrali hrabro, Lacari je imao dobru priliku, Fares čak dve i u 89. minutu je glupost Patrika donela pobedu domaćima. Desni bek Lacija je sapleo Cioneka, VAR je presudio da je penal, a Petanja je bio neumoljiv sa 11 metara.

Roma je nešto bolje prošla od Lacija i uzela bord protiv Fiorentine. Ali, sa pobedom je mogla poptuno da se vrati u igru. Opet su Đalorosi pokazali da su tim kojem ne može da se veruje, koji mnogo lako prima golove, ali ima i kapacitet da ih postiže. 

Iskusni golman Mirante je spasavao Romu na početku meča posle udaraca Benasija i Murijela, ali ništa nije mogao u 12. minutu ksada mu je Pecelja zakucao loptu glavom sa peterca. Ipak. Romin odgovor je bio ekspresan. Posle samo dva minuta je Zaniolo postigao sjajan gol glavom od stativu posle centaršuta Klajverta i vratio nadu Vučici. 

Imali su u nastavku šanse i jedni, i drugi, da bi viola opet na startu drugog poluvremena šokirala Olimpiko. Romin bivši igrač Žerson je uhvatio volej na 20 metara, lopta je oskakutala po zemlji, zakačila Žezusa i prevarila Mirantea. Ipak, Roma je uzvratila na sličan način. Posle šuta Perotija, lopta je zakačila Nikolu Milenkovića, promenila smer i završila u mreži. I to je bilo to. 

Među pobednicima večeri je i Torino koji nastavlja borbu za Evropu, a krajičkom oka vreba čak i Ligu šampiona. Toro je sa dva gola Andree Belotija u finišu prvog poluvremena skinuo skalp Sampdoriji i pobedom od 2:1 se izjednačio na tabeli sa Rimljanima i Atalantom. 

Pravi šou u Frozinoneu! Otpisani domaćin se žestoko bori za svaki bod, a večeras je na neverovatan način uzeo tri protov Parme - 3:2. Poveli su srećnim golom Pinamontija, da bi ubrzo izjednačio Barilja još srećnijim golo. Luka Valcanija je u nadoknadi prvog poluvremena evrogolom doneo novo vođstvo domaćinu, ali je Ćeravolo izjednačio iz penala sredinom drugog poluvremena. U 84. minutu se Frozinone spasao intervencijom sa gol linije, da bio u 94. minutu sreća potpuno okrenula leđa Parmi. Sudija je svirao neverovatan penal zbog malo guranja na liniji kaznenog prostora. Usledila je VAR provera, čekalo se čak sedam minuta da Ćofani izvede penal i tek u 102. mintutu ga je izveo i pogodio za konačnih 3:2. Pogledajte... 

SERIJA A - 30. KOLO

Utorak
Milan - Udineze 1:1 (1:0)
/Pjontek 44 - Lazanja 65/

Kaljari - Juventus 0:2 (0:1)
/Bonući 22, Ken 85/

Sreda
Empoli - Napoli 2:1 (1:1)
/Farijas 28, Di Lorenco 52 - Zjelinski 44/

Frozinone - Parma 3:2 (2:1)
/Pinamonti 12, Valzanija 45+2, Ćofani 90+11 penal - Barilja 18, Ceravolo 58 penal/

Roma - Fjorentina 2:2 (1:1)
/Zaniolo 14, Peroti 57 - Pecelja 12, Žerson 51/

SPAL - Lacio 1:0 (0:0)
/Petanje 89 penal/

Torino - Sampdorija 2:1 (2:0)
/Beloti 35, 45+1 - Gabijadini 83/

Đenova - Inter 0:4 (0:2)
/Galjardini 15, 81, Ikardi 40 penal, Perišić 54/

Četvrtak
19.00: (1,70) Sasuolo (3,70) Kjevo (5,20)
21.00: (1,45) Atalanta (4,40) Bolonja (7,25)

*** kvote su podložne promenama

(FOTO: reuters)


tagovi

Mauro IkardiRoberto GaljardiniAndrea Petanja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara