Ilustracija (©fkborac.net)
Ilustracija (©fkborac.net)

I dalje neizvesno u trci za titulu, bitka za Evropu se bije na Koševu

Vreme čitanja: 5min | ned. 28.04.24. | 10:43

Kristališe se situacija u prvenstvu Premijer lige Bosne i Hercegovine

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Posle jučerašnjih utakmica koje su bile bitne u borbi za opstanak, današnji dueli 29. kola fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine mogli bi dosta toga razjasniti kada je u pitanju borba za titulu.

Izabrane vesti

ŠIROKI BRIJEG - BORAC (13:00)

Široki Brijeg igra jednu skromnu sezonu. Odavno su ostali bez šansi za izlazak u Evropu, a još nisu prebrinuli brige oko opstanka. Imaju osam bodova više od opasne zone, a raspored im ne ide na ruku. Prvi u nizu jakih protivnika stiže danas u vidu aktuelnog lidera tabele Borca. U poslednjih šest utakmica Širokobriježani se ne mogu pohvaliti dobrom formom, budući da su upisali samo jedan trijumf. Treba istaći da su ova dva rivala igrala nedavno u polufinalu Kupa, a oba puta je slavio Borac.

Tešku utakmicu očekuje i strateg Širokog Dino Skender.

"Znamo se vrlo dobro. Borac je kvalitetna i stabilna ekipa. Želimo izvući pouke iz prethodnih utakmica u kojima smo imali vrlo dobrih trenutaka. Moramo biti efikasniji u fazi napada. To nam je nedostajalo kako bi bili konkurentniji i ugrozili vodeću ekipu u ligi", jasan je Skender.

Borac ima prednost u odnosu na Zrinjski pet bodova i ne sme posustajati, budući da Plemići čekaju svaki naredni kiks. Svesni su u taboru Banjalučana da moraju biti istrajni u šampionskoj trci, jer Zrinjski vreba iz prikrajka. Zbog toga će tim Vinka Marinovića morati ići na pobedu.

13.00: (6,25) Široki Brijeg (3,60) Borac Banjaluka (1,55)

To sigurno znaju budući da su u prethodnih mesec dana dva puta trijumfovali protiv današnjeg rivala.

"Nalazimo se u periodu sezone kada je i raspored dosta zgusnut, tako da sigurno postoji određen napor. Takmičimo se, međutim, u dva takmičenja pa je to i očekivano. Što se tiče Širokog, ove polusezone smo u Kupu igrali dve utakmice, u nepunih mesec dana ovo je treći duel i znamo sve jedni o drugima. Znamo da imaju kvalitet, to su pokazali i kroz ove dve utakmice u Kupu, tako da nas sigurno čeka jedna teška utakmica, kako ova, tako i sve ostale do kraja. Međutim, jasno je šta moramo da uradimo do kraja, znamo svoj cilj, tako da ćemo se u ovoj utakmici tako i postaviti", rekao je trener Borca.

POSUŠJE - ZRINJSKI (17:00)

Posušje je tek u prošlom kolu upisalo prvi poraz ovog proleća, što ih svrstava u jednu od najboljih ekipa ovog dela takmičenja. Tim Denisa Ćorića igra sjajno i nije ni čudo što imaju priliku da po prvi put u istoriji izbore plasman u Evropu. Imaju svega jedan bod manje od pozicije koja vodi na međunarodnu scenu pa se očekuje da protiv kvalitetnog rivala daju maksimum kako bi upisali tri boda i nastavili dobru seriju rezultata.

"Niz je stao. Moralo je doći i to vreme, nemamo puno vremena za kukanje. Dolazi nam ekipa Zrinjskog, a svi vrlo dobro znamo ko su oni. U jednom su dobrom ritmu, kako vreme odmiče igraju sve bolje i bolje. Mi respektujemo svakog protivnika, ali igramo kući. Naravno da su očekivanja velika, ali mi idemo na pobedu, sve ćemo učiniti da izađemo kao pobednici", kazao je trener Posušja Denis Ćorić.

17.00: (4,90) Posušje (3,45) Zrinjski (1,70)

Da je Zrinjski celu sezonu igrao kao što igra ovog proleća, ne bi imali ovakav zaostatak za Borcem. Trenutno je to pet bodova, pa se u mostarskom timu nadaju da do kraja sezone trku za titulu mogu učiniti zanimljivijom. Čekaju Plemići svaki naredni kiks Borca, kako bi pokušali doći do liderske pozicije. Možda je jedna od takvih prilika i danas, s obzirom da Borac ima težak izazov, ali mora Zrinjski prvenstveno voditi računa o sebi.

"Znamo protiv koga igramo, protiv kluba koji nam je uzeo pet bodova u prve dvije utakmice i sami smo svjesni šta bi to značilo za nas. Treba da pokažemo i karakter, igramo protiv ekipe koja je odličan tim, trener ih je dobro upakovao. Mi znamo što nas čeka, takva je situacija da moramo dobiti sve do kraja i da čekamo kiks Borca. Moramo da gledamo nas i da probamo dobiti sve do kraja i imamo i finale Kupa, a trebamo uhvatiti neki ritam do tada", kazao je Željko Petrović.

SARAJEVO - VELEŽ (20:45)

Ovaj duel mogao bi rešiti ali i dodatno zakomplikovati borbu za Evropu. Trenutno, Velež je treći sa sedam bodova više od Sarajeva, a obe pozicije vode na međunarodnu scenu. Ukoliko Velež trijumfuje obezbediće plasman u Evropu, dok u slučaju pobede Sarajeva, ta trka će i dalje biti neizvesna. Sarajevo je u prošlom kolu poraženo od Zrinjskog i imaju imperativ u ovom duelu, jer im petoplasirano Posušje diše za vrat.

20.45: (1,95) Sarajevo (3,30) Velež (3,80)

Znaju u taboru Bordo tima da nema puno prava na kiks pa će morati ići na pobedu.

"Što se tiče Veleža, svi se dobro poznajemo. Ne bih išao u detalje, ali sve ima prepoznato ko šta radi na terenu. Biće promena i formacijiski i u strukturi ekipe. Duraković se povredio pre Zrinjskog, a na poluvremenu smo izvadili Buljubašića zbog povrede i on je upitan. Anđušić je dobio bolan udarac i on je također upitan. Ostali imaju sitnice i sitne povrede, a vraća nam se Radović, dok je kartoniran Aničić. Mirno ćemo se pripremiti, želimo biti na maksimalnom nivou i verujem da ekipa može odgovoriti na intenzitet utakmice te uz naše navijače, gde smo sve zadnje utakmice odigrali dobro, ponovo tako odigrati. Želimo biti na 100 posto u finišu sezone. Imaju neki sitni detalji koje moramo ispraviti da bi nas rezultat nagradio", dodao je Slovenac.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Romu na Olimpiku, Arsenal na Emirejtsu ili možda Marselj na Velodromu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

Velež je u nešto boljoj formi od Sarajeva, a današnji meč dočekuju nakon dva vezana trijumfa. Znaju Mostarci koliko je ovaj meč bitan za njih jer ukoliko uspeju ostati neporaženi, i to bi značilo verovatan izlazak u Evropu, jer nema još puno kola do kraja.

"To je jedan od derbija. Veselimo se utakmici i na Koševo dolazimo igrati svojim stilom, sa svojom filozofijom, tražeći put do pobede. Sarajevo ima jak tim, na poslednjim utakmicama podižu formu, posebno u igri prema napred, a mi smo rasterećeni, jer meč dolazi u dobrom trenutku za nas", istakao je Dean Klafurić.

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – 29. KOLO

Subota

Sloga Doboj - Zvijezda 2:0 (0:0)

/Predragović 67, Mrkaić 89/

GOŠK Gabela - Željezničar 1:2 (1:1)

/Skorup 6 - Krpić 21, Al Džaber 46/

Nedelja

13.00: (6,25) Široki Brijeg (3,60) Borac Banjaluka (1,55)

17.00: (4,90) Posušje (3,45) Zrinjski (1,70)

20.45: (1,95) Sarajevo (3,30) Velež (3,80)

Ponedeljak

16.30: Tuzla Siti - Igman

***kvote su podložne promenama



tagovi

BiH 1Borac Banja LukaBorac BanjalukaSarajevoZrinjskiVelež

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara