Humanitarni tiket u podne: Filip Knežević tipuje za porodicu Čubrić iz Goračića kod Lučana

Vreme čitanja: 5min | uto. 09.01.24. | 11:51

Brzonogi krilni napadač, veruje u jaku kvotu na Partizan Mozzart Bet, ali i Zvezdu od koje takođe očekuje trijumf na evroligaškom parketu

Kratko i jasno Filip Knežević, brzonogi krilni napadač, sada u dresu Novog Pazara, današnje je poznato lice koje popunjava stranicu „Humanitarnog tiketa u podne“.

Inače, Knežević je još kao tinejdžer bio jedan od najbržih igrača Superlige, to mu je bila velika preporuka da iz čačanskog Borca pređe u Partizan. Put ga je vodio još u Radnički iz Kragujevca, Čukarički, Vojvodinu, Radnički iz Niša, novosadski Proleter. U inostranstvu je branio boje Vitorije Gimarais (Portugalija), vijetnamskog Da Nanga, izraelskog Ašdoda, dok je u Crnoj Gori igrao i za Sutjesku i za Budućnost, a sa oba kluba osvajao je po titulu prvaka.

Izabrane vesti

Filipe, kada pogledate iza sebe, imate čime da se dičite! Da li ste i u kojoj meri zadovoljni dosadašnjom karijerom?

“Moglo je to i mnogo bolje, a i dosta gore da bude! Zapravo, nije reč samo o ambicijama da se postane deo nekog tima, već da se u tom timu staviš u funkciju ekipe i ostaviš neki trag. To je suština, a po meni mogao je sticaj okolnosti da bude i bolji, što znači da sam u svakom slučaju neko ko se ne zadovoljava prosečnošću, već traži mnogo od sebe na terenu”

Znači li to da ste tek delimično zadovoljni?

“Tačno tako, jer mislim da je u ovim nogama bilo mnogo više potencijala nego što sam u izvesnim momentima uspeo da iskoristim. Šta da vam kažem, idemo dalje, uz Novi Pazar u našoj Mozzart Bet Superligi Srbije”, kaže za Mozzart sport Filip Knežević, koji je odlučio da potencijalni dobitak nameni porodici Čubrić iz Goračića kod Lučana.

Inače Milan Čubrić je otac četvoro dece i bio je pravi hit božićnih praznika u Čačku. On je prodavao badnjake preko puta kafane “Car Lazar”, a razlozi koji su ovog čestitog čoveka i borca za svoju porodicu naterali da izađe na ulicu i provede gotovo dva dana na njoj teraju suze na oči. Inače, žena i najstarija ćerka Dragačevca imaju epilepsiju, a šestočlana porodica živi u velikoj oskudici, što ga je nateralo da badnjake prodaje bez cene, za onoliko novca, koliko su prolaznici u tom momentu mogli da izdvoje…

Pitamo zato Filipa Kneževića, da li je njegov odabir iz posebnog razloga, kako držimo da jeste završio u Čačku i Dragačevu?

“Otišao sam iz Čačka, ali grad kraj Morave iz mene nije. I sebe smatram na neki način Čačaninom, mada sam iz Raške. To je mesto gde sam se razigrao u dresu Borca, a za koje me vežu intenzivne uspomene i prijatelji koje volim. Zato sam odabrao Čubriće”!

Filip Knežević u dresu čačanskog Borca (MN Press)Filip Knežević u dresu čačanskog Borca (MN Press)

Krenimo zato u tipovanje uz najjaču dvojku na meču FENERBAHČE - PARTIZAN MOZZART BET. Šta Željka Obradovića očekuje po povratku u Ukler Sports Arenu, gde je radio sedam godina, najbolje oslikava podatak da je Fener samo jednom poražen kod kuće ove sezone. Interesantno mu je upravo Zvezda nanela jedini poraz. Od dolaska Šarunasa Jasikevičijusa ekipa je dobila devet od deset odigranih mečeva. Pred crno-belima je veliki izazov, ali savladali su Fenerbahče u prvom delu tekuće sezone (85:84), dok su minule slavili na gostovanju u Istanbulu (72:73), pa je jasno da imaju čemu da se nadaju.

Pitamo Filipa, zašto ovako oštro tipuje?

“Zbog Žoca, Avramovića, zbog toga što se potajno nadam da će moji Čačani i Partizan danas načiniti podvig. I, ne opominjite me, jer znam da je tip rizičan, ali kada ga srce želi, onda se tu ne pita ni kako, ni zašto”!

Prelazimo na 1&2+ sa meča SPORTING – TONDELA. Silan je Sporting u Primeiri, tako da drugoligaška Tondela može da se plaši debakla. Na to je upozorava uvertira pred ovu utakmicu, odnosno 5:1, s koliko je lider tabele tukao Estoril. Sve u svemu, Tondeli loše igra u ligaškim vodama, tako da će se truditi da što časnije prođe i verovatno ovde stavi tačku na Kup Portugalije.

Dvojka figurira i na meču ASVEL LION – CRVENA ZVEZDA. Glavno pitanje za ekipu sa Malog Kalemegdana je da li će i u kojoj meri Miloš Teodosić i Luka Mitrović moći da pomognu. Otputovali sa ekipom, pa ostaje da se vidi da li će biti spremni za susret 20. kola i da li će biti potrebe da se izlažu riziku protiv tima koji ove sezone ima samo tri pobede. Ne cvetaju ruže Asvelu, ali je jasno da se ne sme potceniti. Dobio je Žalgiris minule sedmice, a očekuje se i reakcija na promenu trenera.

Već smo na meču FJORENTINA – BOLONJA, sa koga čekamo GG ishod. Samo ih bod deli na tabeli Serije A, a da će biti gusto vidi se i po poslednjem meču para iz novembra meseca, odnosno po utakmici koju je Fjorentina dobila sa 2.1. Da ne misli neko da joj je bilo lako, jer Bolonja je imala posed lopte od preko 60 procenata, a oba tima su zabeležila po četiri šuta u okvir gola.

Za kraj, tu je dvojka uz utakmicu ESTORIL – PORTO. Posle Sportingovog šamara Estorilu (5:1), Porto samo može da se nada dodatnim olakšicama u Kupu Portugalije. Protiv nedavno demolirane ekipe može da zaigra oštro, i da vrati Estorilu za decembarski poraz u Liga kupu koji je zabeležen rezultatom 3:1.

Tako je tipovao Filip Knežević koji je tek da se napomene ponikao u FK Bane iz Raške za čiji prvi tim je debitovao sa 16 godina. Karijeru je nastavio u Borcu iz Čačka u čijem dresu je u sezoni 2009/10. debitovao u Superligi Srbije. Tri sezone je proveo u prvoj ekipi Borca i sa klubom je stigao do finala Kupa Srbije u sezoni 2011/12.

Pozdravljamo sa današnjim gostom “Humanitarnog tiketa u podne” uz želju da baš s njegovim tipovanjem proslavimo novi dobitak koji će podići našu do sada kroz akciju doniranu sumu u iznosu od 30.556.609 dinara. Naravno Filipu Kneževiću želimo puno uspeha u nastavku karijere.

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg gosta, dobitak će biti doniran za humanitarnu organizaciju, udruženje, fondaciju, pojedinca, na adresu po izboru Mozzart tima u Republici Srpskoj, odnosno BiH. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 100 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak, kolege iz BiH, usmeravaju tamo gde je u datom trenutku najneophodnije.

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama


tagovi

humanitarni tiketsportsko klađenjebet analizaFilip KneževićFK Novi Pazar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara