(©HNK Hajduk)
(©HNK Hajduk)

Hajdukova dobro poznata priča: Ostao bez titule, spas traži u Kupu protiv „drugog lica Dalmacije“

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.05.23. | 13:46

Šibenik je ispao iz lige, vraća se u drugi rang, ali bi mogao da ponese trofej i zagorča život Splićanima

Od godine do godine, od leta do leta, i tako već punih 18 godina. Na Poljudu tinja nada da će se nešto preokrenuti, da će Hajduk ponovi biti šampion Hrvatske i svaki put završi se na identičan način: od titule ne bude ništa, pa Majstor sa mora utehu i spas traži u Kupu.

Prethdone sezone Poljud je dočekao trofej posle devet godina, Hajduk je u finalu nadigrao Rijeku u gradu pod Marjanom. I ove bi gorčinu neuspeha mogao da ublaži osvajanjem pehara u najmasovnijem takmičenju, i biće apsolutni favorit protiv „drugog lica Dalmacije“. Šibenik je prežaljen, ispao je iz lige i opet će se nadmetati u drugom rangu, ali pre no što se spusti stepenicu niže, pokušaće da dosoli rangu Splićanima (19.00).

Izabrane vesti

Dalmacija je obojena belom bojom, bezmalo cela obala naklonjena je Hajduku. Ipak, uvek postoji neko ko štrči, ko udara kontru. Šibenik nije Zadar, njegovi navijači gaje netrpeljivost prema Bilima i naklonjeniji su arhineprijatelju splitskog kluba – Dinamu iz Zagreba. Navijačke grupe dva kluba su u dobrim odnosima, pa su tako svojevremeno Bed Blu Bojsi podigli parolu „Sever uz drugo lice Dalmacije“.

Odraz u ogledalu za ono prvo pokazuje Hajdukovu sliku, koja može da bude nešto vedrija i prijatnija, ukoliko splitski kub sezonu zatvori podizanjem novog pehara. Slavljem u Rijeci, na Rujevici, spasao bi Majstor sa mora sezonu. U suprotnom – nezadovoljstvo bi bilo verovatno najveće u poslednjih nekoliko godina. Jer, dosta je uloženo u ekipu i nije to skroman tim nalik onom što se pre 13 godina u finalu Kupa Hrvatske vadio protiv Šibenika.

(1.37) Hajduk (4.90) Šibenik (8.50)

Senijad Ibričić bio je prva zvezda, pogotkom u završnici doneo je trofej na Poljud – prvi od pomenute titule iz 2005. godine – a za Hajduk su nastupali i Ante Vukušić, sada član Kolubare, Danijel Subašić, Ivan Strinić... Šibenik je predvodio Arijan Ademi, naredne sezone obukao je dres Dinama, a ostalo je istorija. Hajduk je bio veliki favorit, biće i danas na Rujevici, gde bi Narandžastima podizanje Rabuzinovog sunca bilo utešna nagrada. Samo utešna jer u suštini previše toga neće doneti. Na međunarodnu scenu neće izaći.

Ivan Leko će, prema najavama, izvesti izuzetno ofanzivan sastav. Marko Livaja biće centralni napadač, a podška će mu biti slovenački napadač Jan Mlakar – igra odlično u poslednje vreme, davao je golove, i ponovo će dejstvovati uz levu aut-liniju – Emir Sahiti i Jasin Benrahu. Šansu bi od starta trebalo da dobije mladi Rokas Pukštas. Vezista sa američkim pasošem se ustalio, igrao je i u finalu Lige šampiona za mlade, ali zato u poslednjoj liniji neće biti Luke Vuškovića.

Momak za koga su interesovanje pokazali Pari Sen Žermen i Mančester Siti bi trebalo da ostane na klupi, a štoperski tandem da čine Fero i Avazijem. Šibenik nema zvezde i najveća opasnost po Hajduk biće Ivan Dolček. Bili su ga poslali na pozajmicu na Šubićevac i već im je u prvenstvu dao dva gola.

KUP HRVATSKE – FINALE:

Sreda

19.00: (1.37) Hajduk (4.90) Šibenik (8.50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup HrvatskeŠibenikHajduk Split

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara