Grizman - OUT, Kavani - IN! Čolov tandem iz snova

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.05.18. | 09:11

Posle tri godine, Atletiko realizuje veliku Simeoneovu želju

Atletiko Madrid će dati sve od sebe da zadrži Antoana Grizmana pred naletom Barselone, ponudio mu je bolje finansijske uslove, obećao pojačanja za napad na titulu prvaka Evrope, ali... Ako Francuz ipak ne prihvati i ode na Kamp Nou za što su vrlo velike šanse, Atletiko već ima spremnu zamenu. I to kakvu!

Španski mediji otkrivaju da Atletiko ima usmeni dogovor sa Edinsonom Kavanijem da Urugvajac zameni Grizmana na Kamp Nou. Što i nije veliko iznenađenje...

Izabrane vesti

Kavani je odavno tiha patnja Čola Simeonea. Još 2015. godine je Atletikov strateg nagovarao Kavanija da pređe u Madrid posle dve sezone u Pari Sen Žermenu, ali tada to nije bila realna priča i Atletiko je doveo Džeksona Martineza kojeg je vrlo brzo prodao. Ipak, Simeone je nastavio da sanja Kavanija i da šalje signale Urugvajcu u Parizu.

Dolaskom Nejmara u PSŽ, promenio se i Kavanijev status. Urugvajac je od početka u lošim odnosima sa Brazilcem, a klub sa Parka prinčeva je već napravio plan za čistku na kraju sezone kako bi usrećio prvu zvezdu. Kavani je najzvučnije ime na toj transfer listi i Simeone je konačno dočekao svoju šansu. Iako su se Čelsi, Juventus i neki klubovi pominjali kao zainetersovani za Matadora, Ateltiko je tu jedini ozbiljan kandidat. I Čolo ovu šansu nije smeo da propusti. 

Simoen je rešio da aktivira plan o dovođenju Kavanija i počeo da steže obruč. U realizaciji transfera mu pomažu i Kavanijevi siagrači iz reprezentacije Dijego Godin i Hose Marija Himenez. Navodno je Simeone poslao ponudu preko Godinovog advokata koji je istovremeno i Kavanijev pravni zastupnik. I dobio potvrdan odgovor od Matadora. Sada predstoji dgovor ssa PSŽ-.

Francuski klub bi trebalo da bude zadovoljan sa oko 60.000.000 evra obeštećenja s obzirom da Kavani ima 31 godinu i da mu cena polako pada. Grizmanova klauzula iznosi 100.000.000 evra i Barselona će to platiti bez problema. S obzirom da 20 odsto novca od obeštećenja ide Grizmanovom bivšem klubu Real Sosijedadu, Atletiku ostaje 80.000.000 evra za kupovinu zamene. Prvo su hteli Dibalu, ali on je preskup jer Juventus traži 150.000.000 evra za Argentinca. Kavani im se uklapa u finanijsku konstrukciju.

Ni plata nije problem. Grizman trenutno zarađuje 14.000.000 evra godišnje u Atletiko dok je Kavanijeva plata u Pari Sen Žermenu 12.000.000 evra po sezoni.

Simeone veruje da bi Kavani bio sjajan u tandemu sa Dijegom Kostom i da bi njegovim dolaskom dobio ključno pojačanje u stavaranju tima za napad na trofej Lige šampiona. Očekuje se i da Atletiko dovede još jednog napadača, manje zvučnog imena koji će zameniti Fernanda Toresa. El Ninjo se nalazi na pragu transfera u Čikago.

(FOTO: Action images)


tagovi

Edinson KavaniAntoan Grizman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara