Na novoj adresi: Rodri
Na novoj adresi: Rodri

ZVANIČNO: Rodri isplatio otkupnu klauzulu i otišao u Mančester Siti

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.07.19. | 17:10

Atletiko Madrid potvrdio rastanak sa sjajnim vezistom

Atletiko Madrid je ovog leta postao sinonim rasturanja jedne velike generacije. Posle Lukasa Ernandeza, Dijega Godina, Huanfrana, Filipea Luisa, Želsona Martinsa uskoro i Antoana Grizmana, možda i Dijega Koste i(li) Alvara Morate, Jorgandžije je danas i definitivno napustio - Rodri.

Španski vezista je oko 13 časova došao lično u prostorije La Lige i isplatio otkupnu klauzulu kako bi mogao da se preseli u Mančester Siti. Rodri je La Ligi platio svih 70.000.000 evra i sada više nema apsolutno nikakve prepreke da obavi medicinske preglede u Mančesteru i zaduži opremu Sitija, a posao je nešto malo pre 17 časova potvrdio i sam Atletiko na svom zvaničnom sajtu. 

Izabrane vesti

Transfer bi trebalo da bude ozvaničen vrlo uskoro, a Rodri će već u narednim satima doputovati na novo odredište kako bi završio papirologiju i medicinske preglede. Ovim će Mančester Siti konačno zatvorili poziciju “šestice” koja se praktično mesecima traži, a Fernandinjo će dobiti adekvatnu zamenu u toj, vrlo odgovornoj ulozi.

Rodri će biti drugo najskuplje pojačanje u istoriji Sitija. Na vrhu će ostati Kevin de Brujne sa 76.000.000 evra, ali će zato preskočiti Rijada Mareza koji je prošlog leta plaćen 67.800.000 evropskih novčanica.

TRANSFERI UŽIVO - sreda, 3. jul

Španac je dugo vagao da li će nastaviti karijeru u Atletiku ili ne. Dijego Simeone ga je poslednjih sedmica ubeđivao da ne menja adresu i da će biti jedan od nosilaca novog Atletika, ali nije vredelo. Rodri je pažljivo saslušao sve argumente, sačekao nekoliko dana i rešio da ipak ode. Najviše iz sportskih razloga, tvrde španski mediji, jer mu je potreban novi izazov u karijeri.

Atletiko je tako ostao bez igrača koji je pokazao možda i najviše u prethodnoj sezoni. Zamena je već prisutna u liku Markosa Ljorentea, ali pitanje je da li će dojučerašnji fudbaler Reala uspeti na pravi način da odmeni novog fudbalera Građana.

Finansijski detalji Rodrijevog ugovora sa Sitijem još nisu poznati, a verovatno će izroniti u narednih dan ili dva...

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara