Golmanski transfer u Mozzart Bet Superligi: Vojvodina kupuje Rosića iz Niša

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.01.24. | 18:38

Posao sasvim blizu realizacije, Informer javlja da će obeštećenje iznositi 100.000 evra

Na pomolu je jedan od ozbiljnijih zimskih fudbalskih transfera na relaciji dva srpska superligaša. Dragan Rosić, dosadašnji golman niškog Radničkog sasvim je blizu prelaska u redove Vojvodine.

Kako je za Mozzart Sport potvrđeno u rukovodstvu kluba sa Čaira, vrlo ozbiljno se razmatra ponuda Novosađana za odličnog čuvara mreže, a odluka da se ona prihvati bila bi motivisana činjenicom da Rosiću na kraju sezone ističe ugovor sa Radničkim, te rešenošću da se u potpunosti promeni “krvna slika” u svlačinoci, što je u velikoj meri već realizovano ove zime, odlaskom dvocifrenog broja igrača iz Niša.

Izabrane vesti

Transfer još nije realizovan, ali je veoma izvestan, mada je Informer prvi objavio da je već postignut dogovor oko visine obeštećenja i da ono iznosi 100.000 evra.

Rosić je ubedljivo najbolje ocenjeni golman i treći najbolje ocenjeni igrač jesenjeg dela šampionata po ocenama novinara Mozzart Sporta, a bio je retka svetla tačka u timu Nišlija, pošto je od sredine avgusta do završetka polusezone samo na jednoj utakmici primio više od jednog gola. Prošle godine povremeno je bio na spisku selektora Dragana Stojkovića, a pre Radničkog ovaj 27-godišnji Užičanin branio je za Mladost iz Lučana kao i u nekoliko španskih niželigaša.      

Ostane li bez njega, Radnički će pod hitno morati da pronađe zamenu, a ostaje da se vidi i da li Vojvodina namerava da proda Lazara Carevića, koji je jesenas standardno branio ili će novi trener Božidar Bandović na proleće imati oštru konkurenciju među stativama.

U niškom klubu ne isključuju mogućnost da u ovom prelaznom roku ostvare još jedan izlazni transfer, jer kažu da imaju ponuda za Savu Petrova, a radi se na dovođenju kvalitetnog defanzivnog veznog fudbalera.


tagovi

Dragan Rosić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara