Godin: Imao sam ponude Juventusa, Mančester junajteda i Sitija

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.07.19. | 11:12

Ali, niko nije bio ubedljiv kao Inter

Veliki je posao uradio Inter dovođenjem Dijega Godina. Ako Urugvajac bude igrao kao u Atletiku, gde je bio komandant odbrane, imaće crno-plavi odbranu kao granit u narednoj sezoni.

Došao je Godin u Inter kao slobodan igrač. A, mogao je da bira gde će. U intervjuu za Gazetu delo sport otkrio je da je imao i ponude trenutno jačih klubova od Intera, ali da niko nije bio tako ubedljiv kao milanski klub.
Istina je, imao sam ponude od Juventusa i Mančester junajteda, a ranije i od Mančester sitija, mada sam tada bio pod ugovorom sa Atletikom. Moram da kažem da nijedan klub nije bio tako ubedljiv u želji da me dovede kao Inter“, istakao je Godin.

Izabrane vesti

A, bilo je malo i supruginog uticaja...
Inter mi je predstavio svoj projekat, koji mi se svideo. Dopala mi se ideja da vratimo klub u evropski vrh. Pored svega, moja supruga je Italijanka iz Kaljarija, ćerka Pepea Erere, koji je igrao za Kaljari sa Encom Frančeskolijem“.

Tvrdi Godin da vidi mnogo sličnosti između Atletika, u kojem je proveo sedam godina i Intera.
Postoji mnogo sličnosti. Prvo, oba kluba pokušavaju da prekinu dominaciju drugih. Čak me i trener Konte dosta podseća na Simeonea, jer su veoma strastveni kada je fudbal u pitanju, pridaju pažnju detaljima i izvlače najbolje iz svojih igrača. Konte zna šta želi, potpuno je direktan, što je super za fudbalere“.

Urugvajac je otkrio da je sa Simeoneom u Atletiku dosta pričao o Interu.
Rekao mi je da to najveći klub u kojem je bio, sa armijom strastvenih navijača. On je sjajan trener, prati fudbalske tokove i kulturu, zbog čega je uspeo da napravi od Atletika klub koji se ravnopravno bori za trofeje sa Realom i Barselonom“.

Očekuje se od Godina da prenese svojim saigračima i iskustva kako da se zaustavi Kristijano Ronaldo, kada dođe do duela Intera i Juventusa.
To nije pitanje tehnike, već koncentracije. Stvar je u tome da tokom svih 90 minuta ne sme ni na sekund da vam pobegne s oka. Taj jedan sekund je njemu dovoljan da postigne gol“, objasnio je Dijego Godin.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara