Gobeljić: Pobeda nad Partizanom je imperativ

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.04.19. | 15:28

„Želimo da privedemo sezonu kraju na najbolji mogući način“, ističe Zvezdin univerzalac

Dva derbija, dva remija. Oba puta kretala je Crvena zvezda iz minusa, stiizala prednost Partizana, osvajala bod, ali su na Marakani uvereni da je došlo vreme da posle godinu dana pauze uzmu meru crno-belima.

Lider na tabeli ima 14 bodova više od večitog rivala, ali „samo“ četiri od prvog pratioca, niškog Radničkog, zbog čega je silno motivisan da u najvažnijoj utakmici srpskog fudbala pokaže da zaslužuje titulu i ove godine.
Fokusirani na utakmicu koja nas očekuje u četvrtak. Svaki meč u plej-ofu je izuzetno važan, a večiti derbi ima još veću težinu. Zato naporno treniramo i pripremamo se kako bismo se pokazali u što boljem svetlu. Imperativ je da osvojimo nova tri boda i da napravimo još jedan, veoma bitan, korak ka osvajanju titule. Ostalo je još malo do kraja duge sezone, želimo da je privedemo kraju na najbolji mogući način“, predočio je Marko Gobeljić.

Izabrane vesti

Zvezdin univerzalac, koga trener Vladan Milojević najčešće koristi na poziciji desnog beka, uveren je da se poraz od Čukaričkog – prvi u prvenstvu posle 57 mečeva – neće negativno odraziti na psihološku pripremu narednog duela.
„Svi znamo koliko je važan trenutak, nema potrebe posebno naglašavati navijačima koliko će nam podrška značiti. Znaju to, uvek su uz nas. Dali su nam jak vetar u leđa i posle susreta sa Čukaričkim i to nam mnogo znači. Derbi je posebna utakmica za sve, očekujem pune tribine i lep, pravi fudbalski ambijent. Pesma zvezdaša biće ono što će nas nositi na terenu“.

Crveno-beli će u periodu od 25. aprila do 19. maja odigrati šest takmičarskih utakmica, a imaju priliku da postanu prva generacija u istoriji kluba koja će posle 2007. podići duplu krunu.
Navikli smo na gust raspored, od jula prošle godine igramo u ovom ritmu. Pokazali smo mnogo puta dosad da to na nas ne ostavlja posledice. Prirodno je da u nekom trenutku dođe do zamora, ali naša ekipa radi sve kako bismo se što brže oporavili. Raduje nas činjenica da nemamo većih problema sa povredama. Nadam se da ćemo svi biti potpuno zdravi i spremni da se borimo na večitom derbiju“, dodao je Marko Gobeljić.

FOTO: MN Press


tagovi

FK Crvena zvezdaMarko Gobeljić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara