Tomislav Karadžić u društvu Žarka Zečevića, Ivana Ćurkovića i Milorada Vučelića
Tomislav Karadžić u društvu Žarka Zečevića, Ivana Ćurkovića i Milorada Vučelića

Glas opozicionara: Zeka, Ćure i Vučela su grobari Partizana! To je brod bez kapetana! Pominju se Mijailović i Tole Karadžić

Vreme čitanja: 5min | uto. 02.04.19. | 09:47

Redovna Skupština crno-belih biće održana do kraja juna

Kriza nezapamćenih razmera. Mada deluje kao floskula, utisak je da ni pomenuta sintagma ne može na odgovarajući način da opiše krah Partizana na svim nivoima. Rezultatki je direktna posledica finasijskog i organizacionog haosa koji mesecima vlada u Humskoj 1 i zbog čega deluje da crno-beli nemaju šta da traže ne samo do kraja ove, već su mnogi zabrinuti kako će izgledati naredne sezone.

Ekipa zaostaje 27 bodova za Crvenom zvezdom, vodi je četvrti trener od početka takmičarske godine, trpi bočne udarce sa svih strana, a na sve to je minus u klupskoj kasi „ne veći od 22.000.000 evra“, ako je verovati predsedniku kluba, Miloradu Vučeliću. Baš ka njemu i najbližim mu saradnicima prst krivice upire nekadašnji potpredsednik Parnog  valjka, Dragoljub Vukadinović, u veren da je Partizan krenuo nizbrdo s početka jeseni 2016. kad je aktuelno rukovodstvo dobilo mandat na Skupštini, uz podršku nekadašne vrhuške, Žarka Zečevića i Ivana Ćurkovića.
Kako su pre tri godine došli u klub, tako ga i sad vode. Ovo je sve plod njihovog rada. Da imaju malo morala napustili bi Partizan sami, ne bi čekali da ih neko tera, ali, naravno da neće. Zeka, Ćure i Vučela su grobari Partizana. U stvari, ne razumem Ivana Ćurkovića, koji im svojim ostankom samo daje legitimitet. Ostali u klubu su samo izvšioci njihovih zamisli i na njih ne mogu da budem toliko ljut. Ko da uđe u ovaj haos? Sve je uništeno. Novca nema, ekipa je loša i zaista ne znam ko može da pomogne u ovom trenutku“, vrti glavom Dragoljub Vukadinović, koga su pod plaštom sukoba interesa izopštili iz najvišeg klupskog leta pomenute godine.

Izabrane vesti

U razgovoru sa Alo deluje Vukadinović sumnjičavo i kad su mogućnosti novog trenera u pitanju.
Savu Miloševiću neka je Bog u pomoć. Teško će kao početnik, sa ovako selektiranim timom, uspeti da uradi bilo šta, mada mislim da je on tu došao da bi im dao legitimitet, odnosno da je iskorošćen kao što su mnogi pre njega“, dodao je prvi čovek kompanije „Metalac“ iz Gornjeg Milanovca.  

Dragan Đurić i Dragoljub Vukadinović

Vukadinović je bio član Upravnog odbora u vreme kad je klub vodio Dragan Đurić, koji u razgovoru za Kurir ne može da se načudi odsustvom kvaliteta u sadašnjem timu.
„Ćak se i Vladimir Stojković gubi u onakvoj ekipi. Osim njega, možda ima još jedan ili dva fudbalera, ostali nisu igrači za Partizan. Do toga nas je dovela ova uprava. Ostavio sam joj oko 20.000.000 evra vrednosti samo u igračima, pa da su jednog po jednog prodavali za 1.000.000 zaradili bi dovoljno da žive normalno. Da ne pričam da je Škuletić prodat za 4.000.000, a da su od Mitrovićeve naknadne prodaje dobili 2.500.000 evra. Ja sam od države za šest godina dobio samo 900.000 evra sponzorstva kad smo igrali Ligu šampiona, a vidite da njima nije dovoljno ni toliko od Telekoma o godini“, smatra Đurić.

Prema njegovim rečima, plan čelnika da se „pokriju“ imenovanjem Sava Miloševića za trenera nema utemeljenje.
Savo mnogo voli Partizan i sjajno razume igru i taktiku. Uz to, misli da će ogromno iskustvo iz FSS preneti u klub, pa će kao i Mitar Mrkela da dovede najbolje igrače koje je već skautirao za reprezentativne selekcije. Čime, kojim parama? To je pitanje. Ovi nemaju dinara, jer su puštali igrače bez obeštećenja. Na primer, ja Milana Lukača nisam želeo da pustim ni za 3.000.000 evra, a oni su ga dali za džabe. Niko neće u Partizan. To nije brod bez kapetana, to je olupina. Nema motora, nema ničega. Ko god bi došao trebalo bi da donese izmešđu 18.000.000 i 20.000.000 evra. Da li znate ko su danas članovi Upravnog odbora? Mnogi su već otišli...“, podseća Dragan Đurić.

A ko će da dođe? I kad? To su dileme na koje niko nema odgovor. Po čaršiji se pominje da bi Ostoja Mijailović od leta mogao da napusti košarkašku i, navodno, preuizme fudbalsku sekciju, šapuće se da je jedan od kandidata za redsedničku fotelju i Tomislav Karadžić, ali čak i da su takve prepostavke tačne deluje da nikakvih kadrovskih promena u Partizanu neće biti do kraja sezone.
Ne postoji nikakva mistifikacija. Redovna Skupština po zakonu o sportu mora da bude održana najmanje jednom godišnje, a u slučaju FK Partizan taj rok ističe krajem juna. Kakva će da bude priroda te Skupštine u ovom trenutku je pravno irelevantno. Jedino pravno relevantno je da će da je bude“, predočio je Sportskom žurnalu Vladimir Vuletić, potpredsednik crno-belih.

Nikica Klinčarski

Za to vreme, bivši asovi teško podnose saznanje da je Partizan vezao četiri prvenstvena poraza, što se prethodni put desilo 2007. godine, u prvom mandatu trenera Miroslava Đukića.
Izgleda da su ove krize ciklična pojava, javljaju se na svakih desetak godina. Nije normalno da veliki klub ima četiri vezana poraza u prvenstvu. Navijači su besni, a bivši igrači ne znaju šta se događa. Legende bi trebalo aktivnije da se uključe u rad kluba“, smatra u izjavi za Informer Nikica Klinčarski, koji je za tim iz Humske odigrao više od 200 utakmica, a kasnije radio kao trener u prvom timu i u mlađim kategorijama.

Za isti list nekadašnji desni bek Milivoje Ćirković podseća da se u sličnoj situaicji klub nalazio pre više od deceniju. Uostalom, tad su njegovi saigrači Ivica Kralj i Albert Nađ tvrdili da Partizan liči na Titanik, da će da potone posle dve vezane duple krune Crvene zvezde, kad ono...
Te 2007. je bilo neprijatno kao i sad, ali tri godine posle tog niza neuspeha u prvenstvu Partizan je ušao u Ligu šampiona. Sada su promenjena tri stručna štaba, između toga je Žarko Lazetić bio vršičac dužnosti trenera. Svaki trener ima neku svoju zamisao i to je previše informacija za igrače. Nadam se da će ova agonija da prestane i da ćemo bar osvojiti Kup Srbije“, dodao je Ćirković.

Ako uopšte Kup može da izvida rane...

FOTO: Star sport, MN Press


tagovi

FK PartizanDragoljub VukadinovićDragan ĐurićTomislav KaradžićOstoja MijailovićŽarko ZečevićMilorad VučelićIvan ĆurkovićVladimir VuletićNikica KlinčarskiMilivoje Ćirković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara