Fudbaleri Fradija (©Reuters)
Fudbaleri Fradija (©Reuters)

Gasprom stiže u Ferencvaroš, budžet skače na 50.000.000 evra!?

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.04.24. | 03:31

Bomba iz Mađarske

Odjeknula je fudbalska bomba u Mađarskoj - ruski naftni gigant Gasprom ulazi u Ferencvaroš i sa sobom donosi ogroman kapital!

Mađarski mediji poput Nemzeti Sporta i Blika pišu da su u toku pregovori o sponzorstvu velikih razmera, koji bi doneo ozbiljnu finansijsku injekciju klubu čiji je trener Dejan Stanković.

Izabrane vesti

U zemlji naših severnih suseda tvrde da je javna tajna da se dugogodišnji sponzor Crvene zvezde i Zenita iz Sankt Peterburga sprema za ulazak na ovo sportsko tržište i da ima velike planove sa Fradijem. Ruski sajt Čempionat čak ide toliko daleko da navodi kako će klub iz Budimpešte povećati budžet na ogromnih 50.000.000 evra! To je novac nezamsliv za mađarske, pa mahom i fudbalske pojmove našeg regiona. Fradi je pre dve godine na plate igrača potrošio oko 25.000.000 evra.

Pregovori navodno idu u dobrom smeru i već je spremna radna verzija ugovora, pa postoji velika šansa da konačni sporazum dve strane bude potpisan u narednim sedmicama. Mađarski mediji pokušali su da dobiju bilo kakvu potvrdu ovih najava, ali ni u Fradiju, ni u kompaniji Gasprom nisu bili spremni da komentarišu priče o sponzorstvu.

Podsetimo, prema zvaničnim informacijama Crvena zvezda je od poslednjeg produžetka saradnje sa ruskom kompanijom i najvećim proizvođačem prirodnog gasa leta 2022. godine dobila ukupno deset miliona evra, odnosno pet miliona po sezoni.

Ferencvaroš je nedavno sa Dejanom Stankovićem osvojio titulu šampiona Mađarske, 35. u klupskoj istoriji.



tagovi

FerencvarošDejan StankovićGasprom

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara