Strelac pobedonosnog gola Lundijama (Foto: Reuters)
Strelac pobedonosnog gola Lundijama (Foto: Reuters)

Galata dva minuta pre kraja okrenula Hataj i zadržala stopostotan učinak (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.08.21. | 22:41

Lujindama heroj istanbulskog tima - 2:1 (1:1)

Muče se turski velikani na startu sezone, ali i pored toga uspevaju da održe stopostotan učinak. Marširaju Trabzon i Fenerbahče, u stopu ih prati Galatasaraj. Ekipa Fatiha Terima je u drugom kolu, posle rutinskog trijumfa na startu sezone protiv Giresuna, uz dosta muke upisala još jedan protiv Hataja - 2:1 (1:1).

Ušao je istanbulski klub u meč praktično sa golom minusa, pošto su gosti preko Sabe Lobjanidzea (drugi pogodak u sezoni) došli do prednosti već u trećem minutu, što je bio najbrži pogodak Hataja u elitnom društvo otkako se prošle sezone plasirao u Super ligu.

Izabrane vesti

Međutim, Hataj je bez svoje prve violine Arona Bupenze (blizu prelaska u katarski Al Arabi) potpuno drugi tim. U odsustvu Gabonca, gosti su se mučili da sačuvaju loptu na protivničkoj polovini, Galata je brzo preuzela inicijativu i krenula da plete mrežu oko protivničkog gola. I posle ravno pola sata igre stigla do izjednačenja. Doduše, uz dosta sreće, jer se lopta posle udarca Čikaldaua odbila pravo na nogu Sofijanu Feguliju, a Alžirac kojeg su čitavog leta zbog previsoke plate "terali" iz kluba, doneo svom timu izjednačenje.

Dugo je Hataj potom odolevao jalovim pokušajima domaćina, što je Terima navelo da posegne za ofanzivnim izmenama, što mu se na kraju isplatilo. Dva minuta pre kraja meča,Omer Bajram, jedan od rezervista, zavrnuo je loptu iz prekida sa leve strane i pronašao štopera Kristijana Lujindamu na petercu, a ovaj glavom od zemlje pogodio dalji ugao za potpuni preokret i sva tri boda.

TURSKA 1 – 2. KOLO

Petak

Kajseri – Adana Demir 1:1 (1:0)

Subota

Rize – Karagumruk 0:0

Kasimpaša – Giresun 2:0 (1:0)

Gazijantep – Bešiktaš 0:0

Alanja – Altaj 1:4 (0:2)

Nedelja

Konja – Bašakšehir 2:1 (0:1)

Geztepe – Jeni Malatija 0:1 (0:0)

Fenerbahče – Antalija 2:0 (0:0)

Ponedeljak

Trabzon - Sivas 2:1 (1:0)

/Bakasetas 15pen, Nvakaeme 47 - Kofi 70/

Galatasaraj - Hataj 2:1 (1:1)

/Feguli 30, Lujindama 88 - Lobjanidze 3/




tagovi

Turska 1Turska Super ligGalatasarajHataj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara