Fotka o kojoj bruji Engleska: Rana na Gomezovom licu, Henderson sačuvao Sterlinga u reprezentaciji

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.11.19. | 16:08

Geret Sautgejt želeo da ga izbaci, svlačionica nervozna zato što je prljav veš isplivao na površinu

Planirano je bilo da se na konferenciji za novinare pojave igrači, umesto toga Geret Sautgejt će pred novinare kako bi javnosti pojasnio šta se tačno desilo u kantiti engleske reprezentacije. Mada se čini da ostrvski mediji već sve znaju, nije ni moglo da se sakrije nakon treninga na kome se Džo Gomez pojavio sa velikom ogrebotinom ispod oka, posledica njegovog novog sukova sa Rahimom Sterlingom, kojeg je selektor želeo da izbaci iz tima, ali su ga igrači sprečili u toj nameri.

Reprezentativci su čak pomalo nezadovoljni što je sve isplivalo na površinu. Smatraju da je problem trebalo da se reši u svlačionici, posebno nakon što se Sterling izvinio Gomezu.

Izabrane vesti

A šta se zapravo desilo?

Sveži nakon nedeljnog derbija u kojem je Liverpul savladao Siti sa 3:1, a Gomez i Sterling imali manje verbalni obračun, defanzivac Reda prišao je kolegi sa namerom da se pozdravi. Nagnuo se nad njim, pružio mu ruku, ali je Sterling izgubio kontrolu i pokušao da ga ščepa za vrat. Isprva su svi mislili da se šali, ali su potom videli da se otelo kontroli i razdvojili su zavađene saigrače.

Sautgejt nije bio prisutan, ali je odmah obavešten šta se desilo. Prva reakcija je bila radikalna: Sterling je, iako najkreativniji igrač ove selekcije, momentalno izbačen iz tima! Međutim, saigrači su potom uspeli da zajedničkim snagama izlobiraju kod Sautgejta da ublaži kaznu i Sterlinga suspenduje samo za prvu utakmicu, u četvrtak protiv Crne Gore na Vembliju. Sterling će ipak biti uz tim za meč sa reprezentacijom sa Kosova i Metohije.

Veliki uticaj je imao Džordan Henderson, Sterlingov prijatelj iz dana na Enfildu, koji je, iako zbog suspenzije za meč sa Crnom Gorom nije ni bio u trening centru, odmah zvao i selektora, a potom i dvojicu reprezentativnih kolega da ih ubedi da ne stvaraju nervozu.

Ona je doduše već prisutna, igrači nisu bili zadovoljni kada su pročitali Sautgejtovo saopštenje u medijima.
Jedan od velikih izazova za nas je bio i taj što smo uspeli da rivalstvo iz kluba odvojimo od nacionalnog tima. Nažalost, emocije su prošle derbije bile jake. Mislim da je ova odluka prava stvar za tim. Doneta je u dogovoru sa celom reprezentacijom”, objavio je Sautgejt.

Sam Sterling se potom i javno izvinio i Gomezu i javnosti.
Deo smo sporta u kojem su jake emocije i ja sam čovek koji priznaje kada ga emocije savladaju. Gomez i ja smo sada u dobrim odnosima, obojica smo shvatili da je to bilo 10 sekundi koje su prošle. Sada je sve završeno, idemo dalje i nećemo dozvoliti da ovo bude veće od nas”, poručio je Sterling.

Sad samo ostaje da vidimo koliko su igrači zamerili Sautgejtu. Taman im je krenulo.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara