Marko Lazetić (©AFP)
Marko Lazetić (©AFP)

Fortuna nema radnu dozvolu za Marka Lazetića

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.08.23. | 12:39

Tim iz Sitarda još ne može da računa na najnovije pojačanje iz Milana za sudar sa Ekscelziorom u 3. kolu Eredivizije

Partije Ekscelziora i Fortune trenutno su među najprijatnijim iznenađenjima ovogodišnje Eredivizije. Timovi iz Roterdama i Sitarda imaju četiri boda na kontu i iznenadili su po jednog velikog favorita, pa bi sada želeli da ostanu na višem nivou holandskog prvenstva.

Pre početka kampanje Ekscelzior je viđen kao jedan od najvećih favorita za ispadanje, ali su puleni trenera Marinusa Dijkhuizena do sada jasno stavili do znanja da ne žele da imaju slične brige za spasavanje kao pre tri meseca.

Izabrane vesti

Od starta je Ekscelzior rešio da ne kalkuliše i to mu se isplatilo u Najmehenu. Slavio je sa 4:3, što mu je očigledno dalo krila da potom odoli snažnom Ajaksu. Roterdamski sastav senzacionalno je odigrao nerešeno 2:2 sa amsterdamskim gigantom.

21.00: (2,60) Ekscelzior (3,35) Fortuna Sitard (2,70)

Čak ni Fortuna nije bila visoko kotirana u prognozama poznavaoca holandskih fudbalskih prilika, a posle dve runde u taboru žuto-zelenih verovatno sanjaju gornji dom. Ipak, tim predvođen trenerom Danijem Bujsom je prvo pokazao odličnu odbranu u Roterdamu protiv branioca titule Fajenorda 0:0, a nedelju dana kasnije, zahvaljujući odličnom prvom poluvremenu pobedio je novajliju Almere Siti sa 2:1.

Ekscelzior je pre nekoliko dana dobio nova pojačanja u srednjoj i ofanzivnoj liniji, pošto su na pozajmicu iz Totenhema i Klub Briža stigli Troj Perot i Sise Sandra. S druge strane, zbog teške povrede kolena, defanzivac Lenard Hartjes će dugo biti van pogona, a na strani je i tandem Fein - Donkor.

Gosti su, pak, u boljem stanju, i mogu da počnu u punom sastavu, sa izuzetkom najnovijeg pojačanja Marka Lazetića. Mladi srpski napadač predstavljen je tokom sedmice u Sitardu, pošto je stigao na jednogodišnju pozajmicu iz Milana. Lazetić nije u konkurenciji za predstojeći susret jer Fortuna još nema radnu dozvolu za mladog reprezentativca Srbije.

Prošle godine Ekscelzior i Fortuna su podelili bodove, pošto je tim iz Sitarda pobedio tesno kod kuće 1:0, a u prolećnom revanšu pretrpeo poraz u Roterdamu 0:3.

-------------

200.000 dinara i danas čeka na tebe, izađi na crtu!

-------------

EREDIVIZIJA - 3. KOLO

Subota

18.45: (1,90) NEC (3,60) RKC (4,00)

21.00: (2,60) Ekscelzior (3,35) Fortuna Sitard (2,70)

Nedelja

12.15: (2,85) Zvole (3,40) Utreht (2,45)

14.30: (1,18) Fajenord (7,75) Almere Siti (13,0)

16.45: (2,40) Herenven (3,50) Sparta (2,85)

Odloženo

PSV - Go Ahed

Tvente - Vitese

Ajaks - Volendam

AZ Alkmar - Herakles

***kvote su podložne promenama



tagovi

EredivizijaEkscelziorFortuna SitardMarko Lazetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara