Ko će do pehara Lige šampiona (©Real Madrid)
Ko će do pehara Lige šampiona (©Real Madrid)

Florentino će da pobesni, Real najveći gubitnik ponovljenog žreba! Profitirali Bajern i Atletiko

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.12.21. | 15:15

Izgubio i Inter. Čelsi dete sreće

Ovako nešto Uefa ne pamti. Skandal bez presedana i ponovljen žreb za osminu finala Lige šampiona zbog navodne tehničke greške softvera, što je samo diplomatski način Uefe da sakrije sopstvenu krivicu, nesumnjivo će izazvati burnu polemiku. Jer dok su na jednoj strani najveći profiteri na ponovljenom žrebu bili verovatno Atletiko i Bajern, najviše je izgubio – Real Madrid, a to će sigurno razbesneti gazdu Florentina Pereza.

Bajern je najveći dobitnik zato što je umesto Atletika izvukao Salcburg. Atletiko zato što je umesto Bajerna izvukao Mančester junajted, a baš je na žalbu Madriđana žreb i ponovljen i to pod izgovorom da je Špancima uskraćeno pravo da izvuku posrnulog giganta sa Old Traforda. Svakako je Jorgandžima bilo slađe da igraju sa Junajtedom nego sa Bajernom.

Izabrane vesti

MOZZART JE VEĆ IZBACIO KVOTE ZA OSMINU FINALA LŠ - POGLEDAJTE IH

Na nekome je moralo da se slomi, a na kraju je to bio Real, koji je prvo izvukao Benfiku, a sada - Pari Sen Žermen. I to nakon što je Uefa odbila žalbu Kraljevskog kluba da se prizna prvi deo "originalnog" žreba, jer je Real pre bilo kakvih problema izvukao - Benfiku. Tražili su lideri Primere da taj par ostane na snazi, umesto toga dobili su najtežeg moguće rivala na žrebu.

Može da se kaže i da se Realu vratilo na tome što je, uz Juventus i Barselonu, bio najglasniji zagovornik osnivanja zatvorene Superlige zbog čega je Florentino Perez ušao u otvoreni sukob s Uefom.

Grmeće dakle iz Madrida, mada nije Real jedini gubitnik ponovljenog žreba. Inter je recimo na prvom žrebu izvukao Ajaks, koji igra odlično i tu nema spora, ali je svakako poželjniji protivnik od Liverpula, koji je na kraju zapao Nerazurima.

Mančester Sitiju je verovatno svejedno bilo da li će protiv Viljareala ili Sportinga, a ni Juventus neće da se žali što je umesto lisabonskh Lavova izvukao Žutu podmornicu, dok je Čelsi nečim zaslužio svu sreću sveta, pa je u oba navrata za rivala izvukao Lil, svakako najslabijeg mogućeg protivnika.

Poslednji par tako će činiti dva kluba slavne istorije, Benfika i Ajaks, verovatno su i jedni i drugi zadovoljni, jer su prvo "birali" Real, odnosno Inter.

PRAVI PAROVI OSMINE FINALA

Salcburg – Bajern Minhen

Sporting Lisabon – Mančester Siti

Benfika – Ajaks

Čelsi – Lil

Atletiko Madrid – Mančester junajted

Viljareal – Juventus

Inter – Liverpul

Pari Sen Žermen - Real

“LAŽNI“ PAROVI OSMINE FINALA

Benfika - Real Madrid

Viljareal - Mančester Siti

Atletiko Madrid - Bajern Minhen

Red Bul Salcburg – Liverpul

Inter – Ajaks

Sporting Lisabon – Juventus

PSŽ - Mančester Junajted

Lil - Čelsi

Prvi mečevi se igraju 15, 16, 22. i 23. februara, a revanši su na programu 8, 9, 15. i 16. marta. Domaćini u prvim mečevima su timovi koji su prvi napisani.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara