(©AFP)
(©AFP)

Fajenord ne da vrh: Volendam dao lažnu nadu Ajaksu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.03.23. | 22:02

Davljenik vodio na poluvremenu, ali nije uspeo da zaustavi lidera Eredivizije

Ne namerava Fajenord da prepusti čelo kolone rivalima. Ajaks se probudio i već neko vreme je onaj stari, šampionski, u seriji su i PSV i AZ Alkmar, ali ne podleže ni ekipa Arnea Slota pritisku protivkandidata. Roterdamersi su u poslednjem meču 25. kola Eredivizije posle preokreta savladali Volendam i sačuvali tri boda prednosti u odnosu na aktuelnog šampiona – 2:1 (0:1).

Maršira Fajenord Eredivizijom, večerašnji trijumf bio mu je peti uzastopni u prvenstvu, ali daleko od toga da rutinira rivale. Štaviše, u poslednje vreme ih uglavnom pobeđuje uz dosta muke. AZ je savladao posle preokreta golom u 90. minutu, Herenven u Kupu minimalnim rezultatom pogotkom u desetak minuta pre kraja meča, Groningen u prošlom kolu slomio tek u 88. minutu…

Izabrane vesti

Ni večeras nije bilo ništa lakše. Volendam je na iznenađenje čitavog De Kujpa poveo u 12. minutu kada je Daril van Mjegem udarcem ispod Timona Velenrojtera završio brzopoteznu akciju gostiju (gol pogledajte OVDE). I mada je to bio njihov jedini udarac u okvir gola do kraja prvog poluvremena, gosti su učinili da Filip Stanković ostane bezposlen u prvih 45 minuta. Uprkos dominaciji, Fajenord nijednom nije testirao mladog srpskog golmana do odlaska na pauzu...

Ponadali su se u Amsterdamu možda da bi Volendam mogao da odoli protiv lidera, međutim, brzo je postalo jasno da se to neće dogoditi. Slot je na poluvremenu napravio trostruku izmenu, a Fajenord je od starta nastavka zaigrao konkretnije. I već u 52. minutu izjednačio golom Santijaga Himeneza (pogodak pogledajte OVDE), njegovim šestim u poslednjih devet utakmica u svim takmičenjima.

Rano postignug gol dao je krila domaćinu da još jače napadne i pojuri preokret, rastrčali su se Roterdamersi, sabili su rivala u šesnaesterac i bilo je pitanje kada će Volendam da poklekne. Dogodilo se to u 74. minutu. Doduše, uz dosta sreće, ali ju je domaćin i zaslužio. Usama Idrisi se lukavo ušunjao rivalu iza leđa, dobio loptu kod gol-aut linije i uputio oštar centaršut na peterac, a defanzivac Volendama Damor Mirani pogodio svoju mrežu. Mada nije ni mogao ništa da uradi, bio je preplizu i nije stigao da reaguje.

REDIVIZIJA - 25. KOLO

Subota

Emen - Ekscelzior 2:0 (0:0)

/Ter Har Romeni 63, 71/

Fortuna Sitard - Tvente 0:3 (0:0)

/Černi 67, Ugalde 71, 77/

AZ Alkmar - Groningen 1:0 (1:0)

/Karlson 4/

Sparta - Vitese 3:1 (2:1)

/Vershuren 11, Saito 45, Kitolano 87 - Oroz 7/

Nedelja

NEC - Utreht 2:2 (1:0)

/Dimata 31, 48 - Dost 63, Busaid 67/

Herenven - Ajaks 2:4 (1:3)

/Van Amersfort 43, Van Hojdonk 79 - Kudus 10, Alvarez 16, Bergvajn 19, Tejlor 52/

PSV - Kambur 5:2 (1:1)

/Simons 25, Van Anholt 54, El Gazi 56, 88, Silva 65 penal - Balk 22, Jonsen 61/

Fajenord - Volendam 2:1 (0:1)

/Himenez 52, Mirani 74ag - Van Mjegem 12/

Odloženo

Go Ahed - RKC



tagovi

EredivizijaFajenordVolendam

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara