EX YU - Kuva se podno Alpa, Dinamo odmiče Hajduku, Željo prosuo 3:0 protiv Zrinjskog, Budućnost se polako oprašta od titule, a Škendija vlada jugom

Vreme čitanja: 4min | pon. 19.03.18. | 16:00

U republikama pokojne države minulog vikenda odigrana su kompletna kola pred reprezentativnu pauzu

Minuli fudbalski vikend nažalost nije nam ostavio "repove" za ponedeljak, to jest po koju utakmicu za prognozu i klađenje, barem kada su u pitanju utakmice svih prvih liga bivših jugoslovenskih republika. Zato će ovaj put pregled dešavanja sa "eks-ju" prostora biti kompletan.

Naravno, po navici krećemo od Slovenije koju je pogodio veliki skandal pošto je prvi čovek šampiona Maribora Zlatko Zahović izvređao bez jasnog razloga i to veoma maliciozno jednog predstavnika medija nakon poraza Ljiubičastih na svom terenu od Krškog sa 0:2. Bukvalno ceo tamošnji fudbalski svet se ogradio od nekadašnjeg igrača Partizana koji bi već koliko danas ili sutra mogao da ostane bez posla.

Izabrane vesti

Olimpija je iskoristila još jedan kiks jedinog rivala, slavila na gostovanju te se odmakla na praktično nedostižnih 10 poena prednosti tako da se čini da je šampionska trka gotova i da će vlasnik Milan Mandarić otići iz Ljubljane (najavio prodaju kluba) sa trofejom u rukama.

Treba skrenuti pažnju i na opasne Domžale koje su se nakon kiksa sa Ankaranom u prošlom kolu, ovaj put oživele nad Aluminijem sa 6:1. Tim sa Športnog parka igra ozbiljno dobar fudbal i ne bi trebalo da čudi da do kraja sezone preskoči Maribor na drugom mestu.

Rezultati 24. kola SNL: Domažale - Aluminij 6:1 (1:0), Rudar V. - Celje 2:1 (1:1), Maribor - Krško 0:2 (0:1), Ankaran - Olimpija 0:3 (0:2), Triglav - Gorica 1:1 (0:0).

Večna trka između Dinama i Hajduka u Hrvatskoj, koju pokatkad prekine neki drugi klub kao što je to prošle godine pošlo za ruku šampionu, Rijeci, polako gubi intenzitet. Jer, Zagrepčani su ponovo odmakli na osam poena prednosti pošto su u 26. kolu slavili sa 2:0 nad Rudešom, dok su Bili odigrali 3:3 u Osijeku.

Rezultati 26. kola HNL: Rijeka - Cibalija 5:1 (2:0), Istra 1964 - Slaven 2:1 (0:1), Loko. Zagreb - Inter Z. 2:3 (2:1), Dinamo Z. - Rudeš 2:0 (1:0), Osijek - Hajduk 3:3 (2:2).

U BiH 1 u drugom kolu završnog dela šampionata koji se vodi na dva fronta, odigran je veoma interesantan derbi u Grupi za prvaka između Želje i Zrinjskog koji je završena bez pobednika uz čak šest golova, čime je klub iz Sarajeva zadržao vođstvo.Ali je jedva zadržao i taj bod iako je do 88. minuta vodio sa 3:0. Sa druge strane, FK Sarajevo posustaje, a poraz od Radnika iz Bjeljine Horde zla su ispratile sa povicima "Uprava napeolje".

U Grupi za opstanak Doboj je sa laganih 2:0 nad Borcem poveća prednost na vrhu nad klubom iz Banjaluke na čak osam poena. Kako sada stvari stoje, Čelik i Vitez će morati u BiH 2 po završetku ovog šampionata.

Rezultati 24. kola Premijer lige (2. kolo doigravanja), Grupa za prvaka: Željezničar - Zrinjski 3:3 (2:0), Radnik B. - Sarajevo 1:0 (0:0), Krupa na Vrbasu - Široki Brijeg 0:0.

Grupa za opstanak: Mladost D. - Borac BL 2:0 (0:0), Vitez - Sloboda T. 0:3 (0:2), Čelik - GOŠK Gabela 2:0 (1:0).

Celo kolo je u Crnoj Gori bilo zakazano za subotu, ali je zbog lošeg vremena i terena otkazan meč vodeće Sutjeske i gostiju iz Pljevalja. Ogromno vođstvo na vrhu tabele koje ima klub iz Nikšića, aktuelni šampion, Budućnost je smanjila za za samo jedan bod ovog vikenda nakon 1:1 sa pretposlednjim Petrovcem. U Crnoj Gori je trka za šampiona, ali i za drugo mesto praktično gotova, ali nas u narednim rundama očekuju odsudne bitke za treće mesto, poslednje koje vodi u Evropu.

Rezultati 24. kola 1. CFL: Sutjeska - Rudar P. odloženo, Zeta - Mladost P. 0:0, Iskra - Grbalj 1:3 (0:2), Budućnost - Petrovac 1:1 (0:0), Kom - Dečić 1:2 (1:1), Iskra - Grbalj 1:3 (1:2).

Hod po balkanskom buretu baruta završavamo (po tradiciji) u Makedoniji u kojoj je opet pao smešno mali broj golova, to jest osam na pet utakmica. Nije bila ubedljiva ni Škendija koja već praktično može da slavi titulu, ai je jedan gol bio dovoljan za pobedu nad trećeplasiranim Sileksom.

Prve tri pozicije na tabeli, koje pritom vode u Evropu su praktično "zacementirane", ali ovde će biti intreresantno ispratiti do kraja borbu za opstanak.

Rezultati 24. kola Prve MFL: Škupi - Skoplje 0:2 (0:1), Akademija Pandev - Pelister 1:1 (0:0), Vardar - Renova 1:0 (1:0), Pobeda - Rabotnički 2:0 (0:0), Škendija - Sileks 1:0 (1:0).

Na redu je reprezentativna pauza tako da će se svi šampionati nastaviti tek krajem marta.

FOTO: Shuterstock


tagovi

JugoslavijaCrna GoraSlovenijaHrvatskaMakedonijaBosna i HercegovinaFK ŽeljezničarDinamo ZagrebHajduk SplitMariborFK Olimpija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara