Enfild u strahu, Salahu preti suspenzija zbog simuliranja, možda propusti Arsenal i Siti (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.12.18. | 10:32

O tome će danas odlučivati komisija

Ozarili su se osmesi na Enfildu posle ubedljive pobede nad Njukaslom i novog kiksa Mančester Sitija nakon kojeg je Liverpul otišao na sedam bodova viška na vrhu Premijer lige. Ali, neizmerna sreća mogla bi vrlo brzo da se pretvori u sate strepnje i straha, jer Mohamedu Salahu preti suspenzija koja bi od terena mogla da ga odvoji u dve možda i ključne utakmice sezone - protiv Arsenala i Mančester Sitija!

Izabrane vesti

Prema izveštajima britanske štampe, Salah se nalazi pod istragom zbog navodnog simuliranja kojim je “obmanuo” glavnog arbitra Grejema Skota, pošto je upravo tada dosudio penal za Liverpul pri rezultatu 1:0. Bilo je to odmah po početku drugog poluvremena, kada je Salah, čini se, pao kao pokošen pošto ga je Pol Dumet pipnuo u duelu unutar šesnaesterca.

Rafa Benitez je posle utakmice kipeo od besa upravo zbog ovog detalja i nije mogao da veruje da je sudija presudio tada u korist Liverpula.
“Vrlo mekan penal je promenio celu utakmicu i sada moram ovde da objašnjavam ljudima zašto smo primili četiri gola“, rekao je ljutito Benitez na konferenciji za štampu.

Ceo slučaj prijavljen je specijalnoj komisiji pri FA Engleske, koji čine jedan bivši sudija, trener i igrač, čija se imena ne znaju i drže u strogoj tajnosti. Ta komisija bi trebalo danas da zaseda i ukoliko se bude ispostavilo da je Salah kriv po pravilniku će dobiti dva meča suspenzije, što znači da neće biti u mogućnosti da pomogne u subotu protiv Arsenala na Enfildu, onda i na gostovanju Mančester Sitiju narednog četvrtka!

Prema mišljenju britanskih kritičara, Dumet jeste stavio ruku na Salahovo rame, ali se videla namera egipatskog asa da padne po kontaktu, što se kategoriše kao simulacija.

Iako Liverpul ima pravo na žalbu, u tom slučaju nova sednica komisije dogodila bi se u subotu, neposredno pre utakmice s Arsenalom i bilo bi dovoljno vremena da se odluka donese pre susreta, pošto isti počinje u 18.30.

Nekadašnji sudija Mark Halsi podsetio je da su Umar Nijase i Manuel Lansini dobili po dva meča suspenzije zbog sličnih povreda pravila.
“Salah je pao na travu prelako i zaslužuje da dobije istu kaznu zbog simulacije“, kaže Halsi.

Čekajući odluku...

Foto: Printscreen


tagovi

Mohamed SalahPol Dumet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara