Slavlje fudbalera Empolija (©AFP)
Slavlje fudbalera Empolija (©AFP)

Empoli pokvario rođendan Lacija: Dva gola na poklon, pa majstorija Marina u nadoknadi za 2:2

Vreme čitanja: 4min | ned. 08.01.23. | 17:01

Empoli uzeo veliki bod, Nebeskoplavi i dalje bez trijumfa u 2023.

Definitivno Lacio više nema tu oštrinu sa kojom je igrao do pred kraj oktobra, nije mnogo pomogla ni višenedeljna pauza zbog Mundijala u Kataru. I drugi meč u 2023. godini Lacio je završio neslavno, pošto mu je Empoli izbio pobedu iz ruku duboko u nadoknadi i tako pokvario 123. rođendan kluba - 2:2 (1:0).

Posle neslavnog gostovanja Lečeu, neslavnog ne samo zbog rezultata, već i rasističkog divljanja huligana rimskog kluba zbog čega je deo stadiona danas bio zatvoren, Nebeskoplavi su razočarali i kod kuće. Dobili su dva poklon gola od Empolija i od 83. minuta izgledalo je da tri boda ostaju u Rimu, a onda su se gosti probudili i sa dva kasna pogotka uzeli bod koji su, bar po prikazanom na terenu zaslužili.

Izabrane vesti

Uvertira u sam meč bila je dirljiva. Klub je iskoristio suspenziju dela stadiona i prvi meč pred svojim navijačima da se na pravi način oprosti od Siniše Mihajlovića. Na velikom ekranu išli su video snimci njegovih golova, gledaoci su se raznim porukama opraštali od srpskog asa i čoveka koji je za šest godina boravka na Olimpiku doneo najveće uspehe na početku trećeg milenijuma.

"Siniša sada razvaljuje i vrata raja", bila je jedna od poruka navijača, kao i "Siniša je jedan od nas, živećeš večno".

Lacio je prvi od dva poklona dobio već posle 79 sekundi. Luis Alberto izveo je korner sa leve strane, Felipe Anderson je zakačio loptu glavom koju je dodatno skrenuo Frančesko Kaputo i sproveo je u mrežu. Pogodak je na zvaničnom sajtu Serije A prvo pripisan Brazilcu, pa je prepravljen na autogol, da bi onda ipak bio vraćen Andersonu. Svakako, ekipa Mauricija Sarija počela je utakmicu sa golom prednosti. Do poluvremena se nije mnogo toga izdešavalo. Posle dvadesetak minuta Lacio je imao mogućnost da duplira vođstvo, ali je propala kombinacija Andersona i Zakanjija koji se nije snašao na malom prostoru.

Taj drugi gol stigao je u 55. minutu. Ponovo su se fudbaleri Empolija spetljali, pošto je cela situacija na kraju izgledala komično. Ponovo je mirođija bio Anderson čiji je pokušaj udarca bio izblokiran i kao takav se pretvorio u asistenciju za Matiju Zakanjija koji je sa ivice peterca matirao Giljerma Vikarija za tada velikih 2:0. Lopta je na putu do Zakanjija prošla kraj petorice igrača gostujućeg sastava i to ne naročitom brzinom, izostala je prava reakcija.

Utakmicu je mogao da reši Sergej Milinković Savić. Srpski reprezentativac se do tog 63. minuta nije naročito istakao, ali kada je odlučio da raspali projektil sa više od 25 metara umalo je zapalio Olimpiko! Vikario je krajnjim naporima sprečio da SMS golčinom obeleži početak godine, vrhovima prstiju je loptu skrenuo taman toliko da ona završi na stativi. Taj momenat kao da je razbudio Empoli koji je u finišu kaznio sve promašaje i na momente nonšalantnost domaćina.

U 83. minutu sve je krenulo od Ćira Imobilea koji je izgubio posed u kaznenom prostoru Empolija. Odatle su gosti otvorili kontru, Nikolo Kambijagi beži odbrani Lacija i sa desnog boka namešta gol Kaputu čime je podigao moral ekipe i naterao saigrače da krenu napred po bod. Trud se na kraju isplatio. Igralo se uglavnom pred golom Lacija, a korner u trećem minutu nadoknade doneo je slavlje Empoliju. Prvo je Nedim Bajrai iz igre izbacio Pedra, da bi iz njegovog slabog centaršuta još lošije reagovao Anderson pošto je uposlio nevidljivog Razvana Marina. Rumun je primio loptu na ivici kaznenog prostora i lukavo je plasirao tako da je Provedel ne zaustavi. Olimpiko je utihnuo, a gol možete pogledati OVDE.

USKORO OPŠIRNIJE...

Specija je nekako preživela Leče na svom terenu. Gosti su za 90 minuta triput pogađali okvir gola, ali nisu imali sreće da stignu do pogotka i druge vezane pobede u 2023. godini. Prvo su Blin i Gonzalez dvaput u istoj akciji u 15. minutu utakmice gađali prečku, da bi Banda u završnici glavom ostao na stativi.

SERIJA A – 17. KOLO

Subota

Fiorentina - Sasuolo 2:1 (0:0)

/Saponara 48, Gonzales 90+1p - Berardi 57p/

Juventus - Udineze 1:0 (0:0)

/Danilo 86/

Monca - Inter 2:2

/Ćurija 11, Damfris 90+3AG - Darmijan 10, Martinez 22/

Nedelja

Salernitana - Torino 1:1 (0:1)

/Viljena 49 - Sanabrija 39/

Lacio - Empoli 2:2 (1:0)

/Anderson 2, Zakanji 54 - Kaputo 83, Marin 90+4/

Specija - Leće 0:0

18.00: (8,50) Sampdorija (4,50) Napoli (1,45)

20.45: (1,95) Milan (3,50) Roma (4,40)

Ponedeljak

18.30: (2,20) Verona (3,35) Kremoneze (3,35)

20.45: (3,60) Bolonja (3,40) Atalanta (2,20)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Sergej Milinković SavićLacioMatija ZakanjiFrančesko KaputoRazvan Marin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara