Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Edmonton čeka prvo slavlje, Fordž preokreće sreću

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.05.22. | 23:13

Kanada: Dvostruki šampion čeka težak zadatak u Alberti u sklopu Premijer lige

Fordž će ove sedmice prvi put da poseti Albertu u 2022. godini. Dvostruki pobednik Premijer lige Kanade i prošlosezonski finalsita stiže na stadion Klark na okršaj sa Edmontonom. Ove ekipe su se sastale ove godine, u pobedi Fordža od 3:0 u Hamiltonu u aprilu, ali priča bi mogla da bude drugačija jer se dvoboj prebacuje u dom Edisa (

03.00).

Izabrane vesti

Edmonton ulazi u susret tražeći prvu pobedu u kampanji. U osam utakmica do sada ima tri remija i pet poraza, što ga stavlja na dno tabele. Tim Alana Koha će probati da prekine niz od četiri vezana poraza u ligi, odnosno pet u svim takmičenjima.

Srećom za Edmonton, igraće sredinom nedelje pošto je uživao u preko potrebnom odmoru tokom prethodne sedmice. Poslednji meč Edisi su odigrali 22. maja, kada su na svom terenu izgubili sa 2:1 od Atletiko Otave.


03.00: (3,20) Edmonton (3,10) Fordž (2,25)

Fordž, u međuvremenu, donekle takođe traži preokret sreće, jer nastoji da poraz u kanadskom prvenstvu prošle srede od Montreala čvrsto ostavi iza sebe. To je bio meč koji je trener Bobi Smirniotis okarakterisao među najgore koje je video u svom klubu, tako da ova utakmica u Edmontonu predstavlja priliku da se ekipa vrati na pravi put. Činilo se da su Čekićari bili na pragu dobre forme prošle nedelje, posebno kada su pobedili HFX Vonderers sa 4:0 u gostima, ali je poraz u Montrealu bio veliko razočarenje za klub.

"Imali smo težak nastup u poslednjoj utakmici u Kupu, koji ne pokazuje ko smo, ali idemo dalje. Isto kao kada pobeđujemo, idemo dalje", rekao je Smirniotis.

Fordž trenutno zauzima šesto mesto na tabeli Premijer lige sa dve pobede, dva remija i tri poraza. Zaostaje samo korak za Valorom i Jork Junajtedom na četvrtom i petom mestu, a tri iza Atletiko Otave na trećem, tako da će ekipa iz Hamiltona moći da se popne na tabeli.


Osim toga, ovo je važan meč za Čekićare da pronađu formu i zamah za duel sledeće subote sa Torontom u finalu kanadskog prvenstva još za 2020. na Tim Hortons Fildu.

Istorijski gledano, sukobi između Edmontona i Fordža su bili prilično izjednačeni. Čekićari su izgubili 1:0 u Edmontonu pred kraj prošle sezone, a pali su sa 2:0 početkom jula, iako su sredinom istog meseca pobedili u revanšu u Vinipegu. Sve u svemu, poslednjih pet obračuna ovih ekipa završeno je slavljem onoga koji je domaćin, i to bez pogotka gostujućeg tima.

---------------

Svaki dan igrač s najvećom pogođenom kvotom ide u Katar! Konkurencija je ogromna, ali u Mozzart avionu ima još dovoljno mesta

.

---------------

KANADA 1


Sreda

03.00: (3,20) Edmonton (3,10) Fordž (2,25)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Kanada 1FordžKanada

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara