Dva crna trenutka za Redse i čudo Lionela Mesija: Previše je Liverpul promašio da bi se nadao finalu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 01.05.19. | 22:57

Ekipa Jirgena Klopa platila danak velikog broja propuštenih prilika, ali je imala i tu nesreću da neverovatni Argentinac bude ovako raspožen u ključnoj utakmici sezone - 3:0

Liverpul je bio hrabar, napao je Barselonu i napravio joj mnogo problema na Nou Kampu, ali je skupo platio dva crna trenutka ove večeri, dok u trećem niko na svetu u ovom trenutku ne bi moga ništa. Barselona je bila lukava onda kada je trebalo, silna kada je pritisak protivnika bio najžešći, iskoristila je svoje prilike, a onda velemajstorijom Lionela Mesija došla do nedostižnog kapitala pred odlazak na Enfild - 3:0 (1:0).

Redsi su propustili previše izrazitih šansi u ovako važnoj utakmici da bi mogli da se nadaju plasmanu u finale. Nisu iskoristili tri odlične prilike s početka drugog poluvremena, kada je trajala igra "mačke i miša" pred golom fantastičnog Ter Štegena, a onda ni onu poslednju pri rezultatu 3:0, kada su Firmino, a potom i Salah promašili nepromašivo!

Izabrane vesti

Fantastični Argentinac je u 82. minutu na izvanredan način način svojim 600. golom u karijeri još jednom svima pokazao kakav je fudbalski čarobnjak, ali i da je u potpunosti rešen da u ovoj sezoni peti put u karijeri podigne pehar najkvalitetnijeg kluposkog takmičenja.

Liverpulu u revanšu ne preostaje ništa drugo osim da istim receptom pokuša da satera Barselonu u ćošak, a onda uz neku neverovatnu efikasnost proba da stigne do čuda. Ali, veliko je pitanje da li bi i čudo moglo da mu pomogne da kupi kartu za odlazak u Madrid 1. juna.

Mnogo važan trenutak utakmice predstavljao je prvi pogodak domaćeg tima. Tada je Luis Suarez po ko zna koji put pokazao da je ključni faktor ovog tima. Fantastično je reagovao na ubačenu loptu Đordija Albe i potezom iz prve prebacio Alisona Bekera.

To je omogućilo ekipi Ernesta Valverdea da vreba drugu priliku za postizanje gola, ali sigurno nije planirala onako da se povuče u drugom poluvremenu. Redsi su ozbiljno kidisali, pretio je Salah, potom je u još izglednijoj situaciji bio Milner, ali je Ter Štegen sve branio. Bili su to trenuci koji su prilično umorili uporne goste.

Domaćin je tada došao do daha, sačekao je pravi trenutak da uhvati protivnika na spavanju i to se konačno dogodilo u 75. minutu. Ponovo su glavni vinovnici događaja bili Suarez i Mesi. Urugvajac je kolenom poslao loptu na prečku Alisonovog gola, a na pravom mestu da pošalje odbitak u mrežu bio je Mesi.

gallery

Argentincu je to bio 599. gol u karijeri, pa je onaj jubilarni morao da bude spektakularan. Gosti su napravili faul u opasnoj zoni, mada nije delovalo da je moguće tako pogoditi sa udaljenosti od preko 25 metara. Mesi je pokazao da za njega ne postoje nemoguće pozicije za postizanje gola.

Moglo je veče da bude još gore za Liverpul, pošto su promašaji Milnera i Salaha mogli da budu kažnjeni u petom minutu nadoknade. Mesi je tada sve omogućio Usmanu Dembeleu, ostavio ga samog pred golom Alisona, ali je usledila katastrofalna reakcija, pošto je Francuz bukvalno dodao Brazilcu loptu u ruke.

Ipak, četvrti pogodak bi definitivno predstavljao preveliku kaznu za Klopov tim, koji je zaslužio sve samo da ne doživi katastrofu na večerašnjoj utakmici i tako sačuva kakvu-takvu nadu za revanš koji je na programu sledećeg utoraka na Enfildu.


LIGA ŠAMPIONA, POLUFINALE, PRVA UTAKMICA

BARSELONA - LIVERPUL 3:0 (1:0)
/Suarez 26, Mesi 75, 82/

Stadion: Nou Kamp
Kapacitet: 99.000
Sudija: Bjorn Kujpers (Holandija).

BARSELONA (4-3-3): Ter Štegen - Roberto (od 91. Alenja), Pike, Lengle, Alba - Rakitić, Buskets, Vidal - Mesi, Suarez (od 91. Dembele), Kutinjo (pd 60. Semedo).

LIVERPUL (4-3-3): Alison - Gomez, Matip, Van Dajk, Robertson - Milner, Fabinjo, Keita (od 24. Henderson) - Salah, Mane, Vajnaldum (od 79. Firmino).


 


tagovi

Lionel MesiLuis Suarez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara