Everton slavi gol s Kutinjom
Everton slavi gol s Kutinjom

Drugi su možda pobegli, ali Arsenal nije: Uskoro potpisuje i Everton Soares

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.07.19. | 17:35

Brazilska senzacija će uskoro zadužiti opremu Tobdžija

Dani Sebaljos je izabrao Arsenal, Dani Alves je spreman da smanji finansijske zahteve za transfer na Emirejts, blizu je i Vilijam Saliba, a opremu Tobdžija uskoro će zadužiti i – Everton Soares!

Tekst o ovom momku i njegovoj situaciji mogli ste da pročitate pre nekoliko dana na stranicama našeg portala. Nova brazilska senzacija oduševila je sve igrama na tek završenom Kopa Amerika, gde se Selesao okitio zlatom, a Everton imao izuzetno važnu ulogu u svemu tome!

Izabrane vesti

TRANSFERI UŽIVO - utorak, 16. jul

Međutim, problematika oko njegovog ugovora vrlo je komplikovana. Kako smo pisali samo 50 odsto od obeštećenja, pripašće Gremiju, čak 30 odsto ide biznismenu Žimaru Velozu, a po 10 procenata Fortalezi i investitoru Selsu Rigu. I dok je to bio kamen spoticanja za klubove poput Mančester junajteda, Bajerna, Dortmunda, Napolija i Atletika, ali ne i Arsenal!

Dobro obavešteni brazilski portali Foks Sport i UOL Esporte javljaju da će Everton uskoro postati novi fudbaler Arsenala. Navodno, čak su i Arsenalovi lekari u avionu za Brazil kako bi sa njim odradili medicinske preglede pre dolaska u London. Iako je Evertonov matični klub već odbijao ponude od 40.000.000 evra, sada je ipak prihvatio formulu za 28.000.000 evra fiksno i još 12.000.000 u lako dostižnim bonusima!

Ovim potezom Arsenal potvrđuje da je spreman za drastično podmlađivanje sastava, u nadi da će u budućnosti biti konkurentan za najviše domete! Jer, osim Evertona, Arsenal će imati i fudbalere poput Danija Sebaljosa i Vilijama Salibe da nose tim u narednim godinama.

Ako je ova priča zaista tačna, Arsenal je napravio odličan posao.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara