Bartolomej Dragovski
Bartolomej Dragovski

Drongovski kupio lopte kao u Matriksu, Atalanti bod, slavilo se u Milanu i Rimu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.04.19. | 22:33

Empoli odoleo u Bergamu pre svega zahvaljujući poljskom golmanu

Bartolomej Drongovski je stavio katanac. Atalanta je tukla kao na šuterskom treningu, ali za Empolijevog golmana nije imala rešenje. Na kraju s obzirom na broj prilika nestvarnih 0:0 kao rezultat koji je najviše obradovao Milan i Romu, pošto je Atalanta ostala na šestom mestu, iako je mogla i da se poravna sa Rosonerima na poziciji broj četiri.

U stvari, pravo je čudo kako se to nije desilo. Atalanta je od prvog do poslednjeg minuta bila dominantan tim na terenu, Josip Iličić je još jednom demonstrirao da je neverovatno potcenjen majstor fudbala, Duvan Zapata je bio svuda, ali protiv Drongovskog se nije moglo. Čak 32 udaraca ka golu gostiju, neverovatnih 18 u okvir, nije baš svaka bila epska odbrana, ali bar jedno deset puta Drongovski je spasavao sigurne golove Atalante. Ako Empoli uspe da sačuva status prvoligaša – a ne sumnjamo da to može jer je u poslednje vreme savladao i direktnog rivala Frozinone, pa zatim Napoli – dovođenje 21-godišnjeg Poljaka iz Fjorentine ispostaviće se kao jedna od najboljih januarskih pozajmica na Apeninima.

Izabrane vesti

Samo još kad bi ovakvu partiju pružio i sledeće nedelje protiv SPAL-a u meču u kome bi Empoli sa pravom mogao da se nada bodovima spasa pre no što za dve nedelje u možda i odlučujućem susretu ode na noge Bolonji Siniše Mihajlovića. I samo još kada bi ostatak Empolijeve ekipe odigrao malo bolje. Mada protiv Atalante to baš i lako, bez obzira na probleme sa realizacijom. Do sledeće nedelje moraće to da isprave. Napulj na San Paolu ih čeka. Sasvim druga dimenzija.

SERIJA A - 32. kolo

Subota

SPAL  - Juventus 2:1 (0:1)
/Bonifaci 49, Flokari 74 - Ken 30/

Roma - Udineze 1:0 (0:0)
/Džeko 64/

Milan - Lacio 1:0 (0:0)
/Kesi 79/

Nedelja

Torino - Kaljari 1:1 (0:0)
/Zaza 52 - Pavoleti 78/

Sasuolo - Parma 0:0

Sampdorija - Đenova 2:0 (1:0)
/Defrel 3, Kvaljarela 53 penal /

Fjorentina - Bolonja 0:0

Kjevo - Napoli 1:3 (0:1)
/Cesar 90 - Kulibali 15, 81, Milik 64/

Frozinone - Inter 1:3 (0:2)
/Kasata 61 - Najngolan 19, Perišić 37 penal, Vesino 90+3/ 

Ponedeljak

Atalanta  - Empoli 0:0

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara