Dobre stvari ne treba menjati: Ajaks i Ten Hag - priča koja traje

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.06.19. | 14:10

“S mnogo optimizma čekamo godine koje dolaze”, poručio je Mark Overmars

Finale Lige šampiona i dupla kruna najbolja su referenca za svakog trenera, a Erik ten Hag je posle magične sezone gde je umalo pokorena i Evropa dobio nagradu za strašan rad i veliki uloženi trud. Kako je objavljeno na zvaničnom klupskom sajtu, Ajaks i Ten Hag produžili su saradnju do juna 2022. godine, što znači da je odlični stručnjak dobio još dve sezone više na postojeći sporazum dve strane.

Ništa se manje nije ni očekivalo posle svega što je Ten Hag uradio za Ajaks u godinu i po dana rada u Amsterdamu. Ne samo što je Ajaksu vratio prepoznatljivi identitet i fudbal koji je cele godine ostavljao Evropu bez daha, već je bio nadomak osvajanja Lige šampiona, čime bi na savršen način bio zaokružen jedan lep ciklus. Ovako, Ajaks je posle ove sezone jači za trofej u nacionalnom Kupu, kao i za još jednu titulu prvaka Holandije, posle čak pet godina čekanja.

Izabrane vesti

Osim toga Ten Hag je uradio veliki posao i oko promocije najvećih klupskih bisera. Frenkija de Jonga i Matijsa de Lihta podigao je na nivo najboljih fudbalera na svojim pozicijama, dok je Dušana Tadića preporodio u jednog najatraktivnijih kreatora igre u Evropi trenutno. Takođe je promovisao i igrače poput Donija van de Beka, Nusaira Mazrauija, Davida Neresa, dok je i Hakim Zijehu drastično podigao cenu. Zbog toga što odlično poznaje Ajaksovu filozofiju, njegov zadatak u narednim godinama biće da u prvim tim implementira još veći broj klupske dece.
“S mnogo optimizma čekamo godine koje dolaze”, poručio je direktor Mark Overmars, svestan da u ovom momentu Ajaks ne može da ima boljeg stratega:
”Jako je bitno za nas što imamo trenera koji je vrlo aktivan u svom poslu i što je imao ovako uspešnu sezonu. Želimo da gradimo budućnost na talasu svega što smo uradili. Neće biti lako, jer će nas verovatno napustiti neki od vodećih igrača, ali nadamo se da ćemo izdržati. Erik je vratio veru u ovaj tim i mi mu beskrajno verujemo”.

Svoje zadovoljstvo nije krio ni Ten Hag.
”Iza nas je fantastična godina i svi želimo da idemo korak više. Da stalno napredujemo i idemo napred. Rezultati koje smo postigli su odlični. Čeka nas đavolski posao da sve ovo ponovimo. Ali, naši ciljevi su jasni”, poručio je 49-godišnji Holanđanin i dodao:
”Jako sam srećan što smo obnovili saradnju, jer je ona vrhunska na svim nivoima kluba. Ajaksov stil fudbala mi mnogo odgovara, kao i moja filozofija Ajaksu. Drago mi je što imamo tako dobru konekciju”.

Odličan posao za Ajaks!

Foto: ajax.nl


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara