Mislav Oršić (Foto: AFP)
Mislav Oršić (Foto: AFP)

Dinamo u srpskom selu izbegao jednu od najvećih bruka, Oršić direktno iz kornera izbacio drugoligaša (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.10.21. | 16:58

Drugoligaš iz Bijelog Brda dobro preznojio šampiona Hrvatske - 3:2

Ako remi sa Rijekom posle 0:3 iz prvog poluvremena, pa potom i poraz od bečkog Rapida u Evropi, nisu bili dovoljan razlog da se u Dinamu upali alarm, samo bod iz meča sa Istrom za vikend i te kako jeste. Zagrebački tim je u krizi, što je bilo evidentno i u hrvatskom Kupu.

Zagrebački tim je u osmini finala najmasovnijeg takmičenja zemlje gostovao u Bijelom Brdu, istoimenom klubu iz srpskog sela na samoj granici sa našom zemljom i kroz iglene uši se provukao do naredne runde. Ozbiljno su se Modri namučili sa drugoligašem, u jednom trenutku čak imali zaostatak, ali su majstorijom Mislava Oršića pravo iz kornera slomili otpor tima iz Istočne Slavonije – 3:2 (2:2).

Izabrane vesti


Istina, igrao je Dinamo sa praktično rezervnim sastavom, pružio je Damir Krzan priliku velikom broju igrača kojima nedostaju minuti i iskustvo, ali je ipak u startnoj postavi zadržao Luku Ivanušeca, Mislava Oršića, Stefana Ristovskog, te povremene startere Amera Gojaka i u poslednje vreme sve boljeg Komnena Andrića. I upravo su oni imali najveći udeo u Dinamovom trijumfu - Ivanušec asistencijom, Gojak, Andrić i Oršić golovima. Oni od kojih se očekivalo da se dokažu, nisu to učinili. Posebno ne rezervni golman Danijel Zagorac, koji je kumovao kod oba gola domaćina.

Kod izjednačenja je loše procenio centaršut iz kornera i zaplivao u prazno, kod vođstva Bijelog Brda podleteo pod loptu prilikom istrčavanja i napadaču drugoligaša Josipu Čikvašu ostavio prazan gol. Lider drugoligaškog karavana je u razmaku od tri minuta (od 32. do 35.) od minusa stigao do vođstva protiv šampiona Hrvatske.

Minijaturom Ivanušeca posle koje se Andrić samo poklonio za svoj treći gol u poslednjih pet mečeva Dinamo je već do poluvremena stigao do izjednačenja, ali je u nastavku, kako je vreme prolazilo postajao sve nervozniji zbog nemoći da probije dobro organizovanu odbranu domaćina. A kad već nije mogao iz igre, učinio je to iz prekida. I to iz kornera - direktno u gol. Prepičavaće se još neko vreme Oršićeva majstorija iz 71. minuta.

Bijelo Brdo je skupo prodalo kožu i u odličnom svetlu se predstavilo šampionu Hrvatske. Od naredne sezone moglo bi i ostalim prvoligašima, jer je posle 10. odigranih kola lider drugog ranga sa 20 bodova.


tagovi

Dinamo ZagrebMislav OršićKup Hrvatske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara