Dinamo doveo 20 igrača iz Ukrajine, hoće da registruje Šahtjorove top talente

Vreme čitanja: 1min | sre. 23.03.22. | 09:59

Modri bi mogli da dobiju nekoliko vrednih pojačanja

Rat u Ukrajini omogućio je pojedinim klubovima iz regiona da dođu do kapitalnih pojačanja. Poznato je već da će do kraja sezone za rumunski FCSB igrati kapiten Dinama iz Kijeva Sidorčuk, odnosno Šahtjorovi članovi Stepanenko i golman Pjatov, a ekspresno je reagovao i šampion Hrvatske, Dinamo iz Zagreba.

Čelnici Modrih nedavno su organizovali prevoz 27 mladih igrača Šahtjora sa mađarsko-ukrajinske granice do Zagreba. Hrvatski šampion ih je ugostio i omogućio im smeštaj u hotelu nekadašnjeg trenera tog kluba Igora Jovićevića. U Zagreb su stigli i klinci iz još nekoliko ukrajinskih klubova. Dobar deo njih je napustio glavni grad Hrvatske, ali su neki i ostali.

Izabrane vesti

Sportske Novosti danas prenose informaciju da na Maksimiru trenira dvadesetak igrača iz Ukrajine, među kojima su i dva velika talenta iz Šahtjora. Reč je o Oleksandru Juščenku kadetskom reprezentativcu Ukrajine koji igra na poziciji centralnog veznog, kao i Jevhenu Janoviću zadnjem veznom rođenom 2005. godine. I on je član ukrajinske kadetske reprezentacije.

FIFA je dopustila registraciju igrača iz ukrajinskih i ruskih klubova do kraja sezone, ali situacija sa maloletnim igračima iz dve zaraćene zemlje nije najjasnija. Dinaqmo je poslao svetskoj kući fudbala upitnik vezan za registraciju maloletnih igrača iz Ukrajine. Posebno što bi tandem iz Šahtjora voleo da ostane na Maksimiru.


tagovi

Dinamo Zagreb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara