(©Reuters)
(©Reuters)

Desničari VS levičari u svetu ultrasa: Fašistički performans Lacijala u “Hitlerovoj pivnici”

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.03.24. | 14:47

Bajernovi navijači to nikako ne vole

Nemci su sa tim davno raskrstili, ali Lacijevi navijači se ne odriču tradicije, ma koliko ona u ostatku sveta izazivala jezu. I to su jasno pokazali uoči gostovanja kod Bajerna u Minhenu, pošto su se za meč osmine finala Lige šampiona “zagrevali” u čuvenoj pivnici Hofbrauhaus, uz već uobičajene fašističke pozdrave i skandiranje Benitu Musoliniju, nekadašnjem premijer Italije.

I što je mnogo bitnije – suštinski jednom od osnivača fašizma.

Izabrane vesti

Ni pivara nije slučajno odabrana, to je mesto u kome je Adolf Hitler, jedan od najvećih zločinaca u istoriji sveta, 1920. godine predstavio program Nacionalsocijalističke nemačke radničke partije u 25 tačaka. U šta se kasnije sve to pretvorilo valjda svi znamo.

Kako bilo, Rimljani su pevali fašističke pesme, hvalili Dučea (Musolinijev nadimak), dizali ruke u nacističkim pozdravima… Suštinski, provocirali policiju, jer po nemačkim zakonima za širenje fašističke ideologije može se i u zatvor. Mada nema informacija da je policija uopšte reagovala.

Sve skupa tom nacističkom performansu prisustvovalo je stotinak navijača Lacija od ukupno njih 3.400 koliko će prisustvovati utakmici na Alijanc areni.

Biće posebno zanimljivo videti odgovor Bajernovih pristalica, koji su već decenijama izrazito protiv ultradesničara, rasizma, homofobije, antisemitizma...



tagovi

navijačiultrasfanatik

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara