Derbi Dela Dodić

Vreme čitanja: 4min | pet. 27.10.23. | 11:39

Javor i Napredak otvaraju 13. kolo Mozzart Bet Superlige (18 časova, TV Arena). Utakmica u znaku iskusnog stručnjaka

Za Mladena Dodića Napredak je prvi simbol karijere. Desetak godina proveo je na terenu pod Bagdalom kao igrač, na istom mestu započeo trenerski staž 2007. godine, u dva mandata sedeo na klupi Kruševljana, a sada se u Napretku nalazi u ulozi sportskog direktora. Danas će pored te funkcije imati i pređašnji zadatak, jer je nakon odlaska Dragana Perišića iz stručnog štaba Čarapana trenutno upražnjeno mesto glavnokomandujućeg u njemu, pa će Dodić ponovo obući trenersku opremu. Zanimljivo, to će uraditi u Ivanjici protiv Javora (13. kolo Mozzart Bet Superlige, 18h, TV Arena sport 1 Premium), kluba koji je uz Napredak jedan od za njega biografski najznačajnih, jer je podno Golije u tri navrata bio trener.

U bogatog karijeri iskusni stručnjak promenio je mnogo klubova, ali je igra sudbine, poput današnje, htela da baš sa klupe Javora, a posle pobede njegovog tima protiv Napretka (2:1), izjavi da je za njega kruševački klub "najdraži", namerno glasno, kako je kasnije govorio - "da svi znaju". Posle smene Perišića, Čarapani nisu mogli da zamisle bolje privremeno rešenje na mestu glavnog trenera, s obzirom da Dodić u dušu poznaje oba sastava. Ipak, Napredak se nalazi u lošem nizu od četiri meča bez pobede i tek treba da uradi mnogo za neki srećniji trenutak.

Izabrane vesti

"Javor odlično poznajem, a njihova najveća snaga je što su zadržali maltene kompletnu ekipu iz prošle sezone. Kembel je na kraju prelaznog roka otišao u Vojvodinu, ali su angažovali nekoliko kvalitetnih igrača i na taj način povećali i roster i kvalitet. Rezultati govore da su u formi, da dobro igraju, imaju ofanzivni potencijal, što su pokazali i protiv Crvene zvezde. U Ivanjici to je jedna izuzetno takmičarska ekipa koja igra na rezultat, i baš na to moramo da odgovorimo disciplinom i posvećenošću i prema igri i prema rezultatu, jer samo on se pamti. To je nemoguće bez podizanja kvaliteta u svim fazama i nema okretanja samo na defanzivu, jer pozitivan rezultat traži i golove", upozorava Mladen Dodić ekipu koju je sam selektirao.

Veruje Dodić da ima prostora da se tim izdigne iz trenutne situacije, premda pod Bagdalom postoje sve upitniji kvalitet i grupe i pojedinaca, iako je Napredak doveo nekoliko vrlo iskusnih igrača pred ovu sezonu. Opet, jedan rezultat u fudbalu zna da preokrene stvari, sa druge strane možda je baš promena stručnog štaba bio onaj tas na vagi koji pravi preokret. Mogao bi Dodić danas budućem treneru sa kojim će sarađivati da ostavi mnogo povoljniju poziciju na tabeli od dojučerašnje.

"Ova ekipa može i mora bolje. Svesni smo da rezultati nisu na nivou ambicija kluba i očekivanja navijača i moramo da popravimo stanje na tabeli. Mi smo bili u suprotnoj priči u odnosu na onu iz Javora i u prelaznom roku ostali bez petnaestak igrača. To su objektivne okolnosti koje su zahtevale strpljenje, ali više nema alibija. Sa druge strane, na nekim pozicijama imamo igrače koji su od prošle godine zajedno i to mora da se oseti u igri, što nažalost na nekim utakmicama nije bila naša prednost. Forma je prolazna i relativna, ali odnos prema igri i klubu ne sme da bude sporan", napominje Dodić.

U sastavu gostiju danas neće biti Ognjena Mršića, zbog nagomilanih kartona, a levi bek, Nikola Vukajlović prenosi dobre vibracije od igrača ka klupi.

"Iza nas je jako težak period, rezultatska, pa i igračka kriza. Olakšavajuća okolnost za nas je što nas sportski direktor, Mladen Dodić, poznaje dobro, od početka je sa nama u komunikaciji i to moramo da iskoristimo i da promenimo negativnu situaciju na terenu. Nema vremena za kalkulacije, moramo osetiti odgovornost i krenuti da uzimamo bodove", govori Vukajlović.

Napredak će danas probati da dođe do trijumfa tamo gde to nije uspeo u tri prethodna navrata, a poslednju pobedu u Ivanjici Kruševljani su upisali u decembru 2017. godine (1:0). Pre meča, bodom bi trebalo da bude zadovoljniji gost, ali ni prostora za statistiku ni za matematiku nema pod Bagdalom, sve misli moraju biti usmerene na što brži beg sa dna tabele šampionata.

MOZZART BET SUPERLIGA - 13. KOLO

Petak

18.00: (2.00) Javor (3.40) Napredak (3.90)

Subota

15.00: (2.05) Radnik (3.35) Železničar (3.80)

18.30: (12.00) IMT (6.50) Crvena zvezda (1.22)

18.30: (1.80) Radnički Niš (3.50) Spartak Subotica (4.70)

Nedelja

13.00: (2.05) Radnički KG (3.40) Mladost (3.60)

16.30: (2.10) Čukarički (3.45) Vojvodina (3.50)

18.30: (1.32) Partizan (5.30) Voždovac (9.50)

19.00: (1.57) TSC (3.90) Novi Pazar (6.25)



tagovi

Mladen Dodić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara