Navijači Salernitane na meču sa Interom (Reuters)
Navijači Salernitane na meču sa Interom (Reuters)

Deda Mraz krenuo iz Luksemburga za Salerno i nosi 40.000.000 evra! Hoće li stići na vreme?

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.12.21. | 09:47

Konačno se pojavio prvi interesent za kupovinu Salernitane, kojoj preti izbacivanje iz Serije A. Navijači poručuju: Oslobodite Salernitanu!

Drhte navijači Salernitane poslednjih nedelja, ali ne zbog atmosferskih prilika, jer se u Salernu temperatura u novembru i decembru kreće između desetog i 20. podeoka Celzijusa, već zbog debelog finansijskog minusa koji je "zamrznuo" novčane tokove ka klubu sa juga Italije i tako ga potpuno paralisao.

Minus nije počeo da nastavje lošim novčanim poslovanjem, nego otkrivanjem da je predsednik Lacija Klaudio Lotito stajao iza poverenika koji je samo formalno vlasnik kluba, što je prema tamošnjim fudbalskim zakonima izričito zabranjeno, odnosno da jedna osoba ima u udeo vlasništvu dva tima. Lotitu je naloženo da prodaju kluba obavi tokom leta, pre nego što nova sezona počne. Pošto se nije niko javljao, odnosno van četvrtog rodbinskog kolena, da kupi klub, kasnije je taj rok prolongiran do 31. decembra. Ni to nije pomoglo. Mesecima nije zvonio Lotitov telefon na tu temu, pa su već počele da se lansiraju priče u serijama da će Salernitana koja se prošlog proleća, posle 22 godine, vratila u Seriju A, iz nje izaći pre kraja sezone, odnosno da će posle 1. januara biti izbačena ne samo iz italijanske elite, već iz profesionalnih krugova.

Izabrane vesti

Ipak, u Salerno je stigao Deda Mraz. Nije kao novogodišnjim i božićnim bajkama krenuo na sankama iz Laponije, niti je na ramenu imao džak s poklonima, već je doleteo avionom iz Luksemburga, sa "presedanjem" u Ženevi dok je o ramenu imao poslovnu tašnu. A u njoj su bili pismo o namerama o preuzimanju kluba i bankarska garancija na 40.000.000 evra...

Naime, luksemburški fond Toro Capital i Frančesko di Silvio su preko Virtuose Pictures iz Ženeve predali ponudu za kupovinu kluba.

"Preko našeg savetnika Frančeska Paola Konzola, izvršnog direktora kompanije Console & Partners, poslali smo ponudu za kupovinu kluba, a sve to je podržano pismom banke koja zapravo bankarskom garancijom u iznosu od 40.000.000 evra za pokrivanje svih dugova. Naš predlog ostaje na snazi i može da se formalizuje u bilo kom trenutku. Potpuno smo na raspolaganju za sva pojašnjenja koja će zainteresovanim stranama i gradskim vlastima biti potrebna, nadajući se pozitivnom rešenju koje može da garantuje Salernitani nastavak sezone dostojne stogodišnje istorije kluba", navedeno je u sapštenju potenicjalnih kupaca.

Ostaje da se vidi da li će ova priča - kupoprodaja Salernitane - biti realnost koja klubu znači život, ili će se, kada se ugase božićna i novogidišnja rasveta ugasiti nada u bajku čiji bi kraj mogao da znači i kraj, bar profesionalni, kluba rođenog pre više od jednog veka (1919).

Bez obzira na hod po mukama vlasničkim, ali i rezultatskim čete Stefana Kolantiuona, jer je na "petarda" od Intera (0:5) prikovala na dno tabele Serije A, tifozi su i dalje pokazuju vernost prema Salernitani. U petak uveče ih došlo skoro 10.000 (klub je deveti po prosečnoj poseti na domaćem terenu u Sreiji A). Istakli i transparente, od kojih su neki bili i protiv Lotita, koji nikad nije bio omiljen lik u Salernu:

"Amaterski, poluprofesionalni ili tereni u komšiluku, mi smo sa Salernitanom bez obzira na nivo (takmičenja). oslobodite Salernitanu!".


tagovi

SalernitanaKlaudio LotitoSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara