Đanluka Mančini u Romi: Atalanta ga dovela za samo 300.000 evra, a uzeće bar 15.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.07.19. | 18:38

Klub je istovremeno napustio Danijele Verde, koji odlazi u grčki AEK

Velike vesti stižu ovog popodneva iz Večnog grada. Roma se ozbiljno pojačava za narednu sezonu.  Tako je tako upravo objavljeno da će u predstojećoj godini dres ovog kluba nositi Đanluka Mančini, doskorašnji fudbaler Atalante.

Italijanski fudbaler dolazi na jednogodišnju pozajmicu na čije ime će klub iz glavnog grada Italije morati Atalanti da isplati 2.000.000 evra. Nakon toga, sledi obavezan otkup za sumu od 13.000.000 evra, a ekipa iz Bergama bi zahvaljujući bonusima koji su vezani za učinak ovog fudbalera u narednoj sezoni u kasu mogla da dobije još dodatnih 8.000.000 evra. To znači da bi Atalanta ukupno mogla da zaradi blizu 23.000.000 evra samo za ovog igrača.

Izabrane vesti

Treba napomenuti da Atalanta zadržava pravo na 10% od narednog transfera, te da je Mančini ugovorom vezan za Romu sve do 2024. godine.

Naravno, mladi italijanski fudbaler nije krio zadovoljstvo činjenicom da će od naredne godine igrati u jednom od najslavnijih klubova sa Apeninskog poluostrva.
„Veoma sam ponosan što sam uspeo da se izborim za dres Rome. Mislim da je ovo kulminacija svog truda i rada koji sam uložio od kako znam za sebe i od kako treniram fudbal. Ne mogu da dočekam da krenem u ovu novu avanturu“, rekao je Mančini.

Prethodne dve sezone, Đanluka je proveo igrajući u Atalanti, a za klub iz Bergama upisao je 48 nastupa u svim takmičenjima. Prve korake napravio je u fudbalskoj školi Fiorentine, a potom je pre dolaska u Bergamo dve godine igrao za Peruđu u koju je prodat za 150.000 evra. Zanimljivo je da ga je Atalanta platila samo 300.000 evra šest meseci kasnije. Debi za nacionalni tim imao je ovog marta u ubedljivoj pobedi nad Lihtenštajnom, a ranije je bio redovan u svim mlađim selekcijama.

Mančini je tako postao četvrti fudbaler koji je ovog leta došao u Romu, pošto su prethodno za Vučicu potpisali Leonardo Spijancola, Amadu Dijavara i Pau Lopez.

Gotovo istovremeno, Roma je zvanično saopštila da je iz kluba otišao Danijele Verde, koji će u predstojećoj sezoni igrati za ekipu grčkog AEK-a. Ovaj fudbaler je u prethodnoj sezoni igrao na pozajmici za Valjadolid, a kako se navodi Roma će od ovog transfera inkasirati 1.000.000 evra, kao i 30% od svake naredne prodaje.

Foto: AS Roma


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara